Haarverzorging

Wil je hairextensions? Dit moet je erover weten

Wil je hairextensions? Dit moet je erover weten

Hairextensions: in één klap heb je langer haar. Ideaal voor de mensen die ongeduldig zijn. Toch moet je wel goed nagaan welke extensions je neemt, want er zijn er zoveel. Daarnaast zijn ze niet heel goedkoop. Wat de voor- en nadelen zijn, hebben wij voor je uitgezocht.

Soorten hairextensions

Je hebt heel wat verschillende soorten hairextensions. Wij lopen ze even allemaal met je door.

1. Straight clip in 

Laten we beginnen met de straight clip in extensions. Deze zijn ideaal voor degenen die liever geen permanente extensions willen, maar eerder 'tijdelijk' voller haar willen. Leuk voor op een feestje! Deze extensions kun je zelf in je haar clippen met klemmetjes die aan de band haar zijn bevestigd. De clip ins zijn er in allerlei kleuren en texturen, je hebt er zelf wat met krullen. De voordelen van deze extensions is dat het makkelijk en vrijblijvend is. Je kunt ze dragen wanneer je wil en ze gaan relatief lang mee. De nadelen zijn eigenlijk dat ze zwaar en ongemakkelijk aan kunnen voelen. Ook kan het je haar beschadigen of afbreken als je ze niet goed verwijdert.

2. Wire hair 

Onze voorkeur gaat uit naar de wire hair extensions. Je bevestigt deze gewoon thuis, maar dan met een doorzichtig visdraadje. Het bevestigen gaat erg makkelijk en snel. Aan beide kanten zit een schuifje, waardoor je de draad op maat kan maken. De voordelen van deze extensions is dat ze bijna onzichtbaar zijn door het doorzichtige visdraadje. Het is daarnaast makkelijk in te zetten en kost daardoor weinig tijd. Ook voelen ze vaak licht aan en zijn ze geschikt voor vrouwen met dun haar. De nadelen zijn eigenlijk dat ze iets duurder zijn en ze kunnen aanvoelen alsof ze eruit vallen.

3. Microringen 

We zijn aangekomen bij de microringen extensions. De microringen zijn kleine ringetjes die dezelfde kleur hebben als je eigen haar. Met een speciale naald wordt een plukje nephaar door het ringetje getrokken. Uiteindelijk wordt de ring dicht tegen de hoofdhuid dichtgeknepen. De voordelen zijn vooral dat er geen chemicaliën aan te pas komen en dat ze lang blijven zitten. Het nadeel is dat de kans groot is dat je bij dun haar de ringetjes ziet zitten.

4. Bondings of wax 

De haarverlenging wordt met een speciale lijm en warmtetang dicht bij je hoofdhuid vastgelijmd aan je eigen haar. De voordelen zijn vooral dat er geen gebruik wordt gemaakt van invlechten, waardoor je dus minder snel last van hoofdpijn krijgt. Ook gaan de extensions lang mee. Het nadeel is dat je deze niet zelf kunt zetten. Je moet echt naar een kapper of expert.

5. Tape 

De naam zegt het al, je plakt deze in plaats van dat je ze vastzet met een clip-in. De banen haar zijn voorzien van een plakrand. De voordelen zijn dat je ze makkelijk zelf in kunt doen en dat het geen pijn doet. Je kan ze ook een paar keer hergebruiken. Het nadeel is dat je ze om de zes à acht weken omhoog moet plaatsen.

6. Weave

Bij deze techniek wordt het nephaar met naald en draad dicht tegen de hoofdhuid in het eigen haar gevlochten. Het nep haar zit goed vast en laat niet snel los. Er wordt ook geen gebruik gemaakt van chemicaliën. Het nadeel is dat het minder snel droog na een douchebeurt of regenbui wordt en dit kan schadelijk zijn voor je haar als je het niet door een goede kapper laat zetten.

Tips

  • De prijs van hair extensions varieert enorm. De keuze is vooral aan jou. Als je het goed en veilig wilt aanpakken, kun je het beste naar een salon of haarexpert gaan. 
  • Het beste is om te kiezen voor 100% echt haar en dat het 'Remy gesorteerd' is. Dit betekent dat alle haarschubben intact zijn en dezelfde kant op staan, wat de kans op knopen en klitten verkleint. Je haar raakt hierdoor niet beschadigd. 
  • Natuurlijk haar vraagt om een grote uitgave, maar op de lange termijn is het een stuk duurzamer voor je haar en je portemonnee. Goed om te weten is dat synthetisch haar vaak een onnatuurlijke glans heeft en slecht tegen styling kan.
  • Het wassen, drogen en stylen is bijna hetzelfde als bij natuurlijk haar. Let alleen op dat je niet te driftig je hoofdhuid schrobt, maar zachtjes met een tool dit doet. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top