Haarverzorging

Dit zijn de beste manieren om je haar te laten glanzen

Dit zijn de beste manieren om je haar te laten glanzen

Als je haar maar goed zit toch? Er is iets magisch aan het zien van die prachtige glanzende lokken als je net bij de kapper vandaan komt. Na verloop van tijd verdwijnt de glans weer. Hoe krijg je deze weer terug? Dit zijn onze beste tips voor glanzend haar.

Gebruik een leave-in conditioner

In de douche gebruik je als het goed is een conditioner om je haar te hydrateren. Dit is top, maar soms kan je na het douchen alsnog het gevoel hebben dat je haar niet de glans heeft die je zou willen zien. Een logische oplossing is extra hydratatie toevoegen toch? Ja, maar doe dit niet door je conditioner vaker te gebruiken. Dit kan het haar namelijk verzwaren en zorgen voor nog minder glans. Wat je beter kunt doen, is een leave-in conditioner of een haarserum of olie gebruiken. Dit soort producten verzwaren het haar niet of nauwelijks en zorgen direct voor meer glans.

Zet je douche eventjes op koud nadat je je haar hebt gewassen

Onder de douche heb je het liefst warm water. Toch kan koud water heel goed zijn voor je haar. Heet water werkt namelijk best uitdrogend. Wanneer je koud water op je haar laat komen na het wassen, gaan de haarschubben weer dicht. Dit zal zorgen voor meer glans. We raden aan om warm water te gebruiken tijdens het wassen en conditionen. Zodra je hier helemaal mee klaar bent zet je even de koude straal op. Het is misschien even wennen, maar het resultaat is het zeker waard!

Verzorg je hoofdhuid

Gezond haar begint bij de hoofdhuid. Als de huid op je hoofd goed gehydrateerd is, zal je haar er ook veel gezonder uitzien. Verzorg daarom ook je hoofdhuid met bijvoorbeeld een serum of een olie. Ingrediënten zoals hyaluronzuur raden we hiervoor zeker aan.

Gebruik een clarifying shampoo

Een clarifying shampoo is erg goed om af en toe te gebruiken, zeker als je vaak styling producten in je haar gebruikt. Deze producten bouwen op op je haar wat kan zorgen voor een doffe look. Met je gewone shampoo krijg je dit er niet altijd even goed uit. Gebruik daarom een keer per week een clarifying shampoo voor een diepe reiniging.

Stap over op een zijden kussensloop

Word je ook weleens wakker met haar dat veel minder glans heeft dan de avond ervoor? Dit kan komen door je kussensloop. Zijden kussenslopen zijn een stuk beter voor je haar dan andere materialen. Je haar raakt hierdoor ook een stuk minder in de klit en dus kan het veel beter zijn glans behouden.

Vermijd uitdrogende ingrediënten

Voorkomen is vaak beter dan genezen. Om je haar te laten glanzen is het dan ook beter om te voorkomen dat je producten gebruikt die de glans verminderen. Sulfaten kun je bijvoorbeeld beter vermijden als je wil dat je lokken mooi glanzen.

Bron: Real Simple
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top