Lifestyle

Zo word je in 5 stappen de beste versie van jezelf

Zo word je in 5 stappen de beste versie van jezelf

Je volledige potentie leven en worden wat je voorbestemd bent te zijn. Met andere woorden: de beste versie van jezelf zijn. Klinkt fijn, nietwaar? Het is mogelijk en wel in vijf stappen. Dus als dit iets is waar jij in geïnteresseerd bent, lees dan snel verder.   

 

Stap 1: Heb een visie

Om de beste versie van jezelf te kunnen worden moet je jezelf eerst een belangrijke vraag stellen: Hoe ziet de beste versie van jezelf eruit? Weet waar je naar toe wilt werken. Onthoud dat het je eigen visie moet zijn en van niemand anders. Mensen zullen verwachtingen van je hebben en aan sommige meningen zul je veel waarde hechten, maar het gaat écht om wat jij wilt. Tip: luister naar je gevoel!

Stap 2. Werk aan de winkel

Als je iets wilt bereiken, moet je bereid zijn om er ook hard voor te werken. Rome is niet in één dag gebouwd. Het heeft energie en tijd nodig. Er is toewijding en inzet voor nodig. Je moet je dagen en zelfs weken inplannen, en bereid zijn om je vrije tijd er voor in te leveren. Natuurlijk is het belangrijk om te ontspannen, maar probeer zoveel mogelijk tijd te investeren in het verwezelijken van je doel. 
 

Stap 3: Neem risico's

Je kunt niet verwachten de beste versie van jezelf te worden als je altijd maar de veilige (rationele) weg kiest. Je moet bereid zijn om risico's te nemen. Laat de angst voor geldzorgen je niet in de weg zitten om stappen te ondernemen. Zeg die baan op, start die cursus, verhuis naar een andere stad (of land), kortom: spring in het diepe! Het leven gaat om risico's nemen en kansen grijpen, hoe eng ze ook (lijken te) zijn. Push jezelf toch die enge beslissing te nemen en weet altijd dat het goed komt. De beste versie van jou ligt in jouw handen. 

Je volledige potentie leven en worden wat je voorbestemd bent te zijn.

Stap 4:  Groei van je fouten

Leer niet alleen van je fouten, groei er ook van! Als je gemakkelijk opgeeft of alles doet om het maken van fouten te voorkomen, zul je nooit de beste versie van jezelf worden. Het leven kan behoorlijk tegenzitten, maar dat betekent niet dat je maar moet opgeven. Fouten maken is menselijk en onvermijdelijk, maar het is jouw reactie op de fouten waar het echt omgaat. Je kunt gaan huilen en stressen, maar je kunt ook zoeken naar een oplossing en ervan leren en... groeien! 

 

Stap 5: Wees iemand die je zou bewonderen

Je hebt vast wel iemand in je leven tegen wie je opkijkt en zou je zelf niet zo iemand willen zijn? Om de beste versie van jezelf te kunnen zijn, moet je iemand zijn die je zelf zou bewonderen. Dat betekent ook vriendelijk, verantwoordelijk en behulpzaam zijn. Egoïstisch zijn betekent namelijk niet dat je de beste versie van jezelf bent die je kunt zijn. Je doel bereiken of succesvol zijn op werkgebied hoeft te niet te betekenen dat je onaardig hoeft te zijn. Wees altijd vriendelijk tegen je medemens. 


Wat doe jij op dit moment op de beste versie van jezelf te zijn? Laat het ons hieronder in een comment weten! 
 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top