Zo voorkom je al je lipstick problemen!

Zo voorkom je al je lipstick problemen!

Lipstick, we houden er van! Waarom? Het kan je look net dat beetje extra geven of juist helemaal afmaken. Toch lopen wij allemaal wel eens aan tegen een probleem met het dragen of aanbrengen van lipstick. Wij hebben de meest voorkomende problemen voor je op een rijtje gezet en geven je natuurlijk -zo zijn we dan ook wel weer- ook de oplossing. 
 

1# Rode tanden

Dit keer geen rode lippen, maar rode tanden: een veel voorkomend probleem. Goed nieuws! Je kunt het voorkomen. Doe dit door na het aanbrengen van je lipstick je lippen in een “O” vorm te houden. Plaats je wijsvinger in je mond en sluit je lippen. Haal je vinger langs de binnenkant van je lippen. Dit zorgt ervoor dat de overgebleven lipstick niet op je tanden eindigt, maar wordt meegenomen op je vinger.

2# De lippen op je glas

Je bent op een feestje, net je lippen gestift en je hebt het naar je zin. Totdat je een slok neemt van je drankje. Je ziet hierna dat je lipstick heeft afgegeven aan de rand van je glas. Een rare tip misschien maar het werkt. Lik je lippen voor je drinkt. Doordat je met je tong over je lippen gaat, ontstaat er een soort beschermlaagje. Hierdoor voorkom je lipstick op je glas.

3# Droge lippen

Tegenwoordig dragen veel dames een matte lipstsick. Maar veel matte lipsticks zorgen ervoor dat onze lippen uitdrogen en dat de lipstick minder mooi is na het aanbrengen. Breng daarom eerst een laagje lippenbalsem aan. Nadat deze in een paar minuten is ingetrokken gebruik je hierover een primer. Uiteindelijk is het tijd voor jouw favoriete matte lipstick! We snappen dat het veel stapjes zijn, but trust us it works!

4# Zolang mogelijk plezier

We willen natuurlijk dat je lipstick zo lang mogelijk blijft zitten, dit is niet altijd het geval. Breng als eerste stap een transparante poeder aan over je lippen. Ga hierna met een lipliner de buitenste lijnen van je lippen langs. Probeer daarna om meerdere laagjes aan te brengen in plaats van een dikke laag. Dit zorgt ervoor dat de lipstick dekkend word. 

5# Nooit meer gebroken lipstick

Je laat je lipstick vallen zonder dat de dop erop zit. Dit betekend een gebroken lipstick! Gebruik een aansteker om het overgebleven deel te verwarmen. Als dit deel een beetje gesmolten is, kan je proberen om de top er op te plakken. Leg de lipstick daarna voor een paar uur in de vriezer. Het wachten wordt beloond!

 

Beeld: Instagram: @lorealmakeup

Gerelateerde Artikelen

close
Ook leuk om te lezen
Recommended article title
Make-up tips voor vrouwen met een bril
close

Zoeken op de website

close