Fashion

Zo vind je een bh in de juiste maat

Zo vind je een bh in de juiste maat

De juiste bh kan wonderen doen voor je figuur. In mooie, goedzittende lingerie voel je je op en top vrouw. Belangrijk dus dat een bh lekker zit. Maar het inschatten van de juiste bh maat kan knap lastig zijn. Want hoe hoort een bh eigenlijk te zitten en waar moet je op letten tijdens de aankoop van een bh? TrendAlert legt het uit!

Heb je ooit je bh maat laten opmeten en koop je je bh's sindsdien altijd in deze maat? Dan kan het best zijn dat je maat veranderd is. Al ben je maar 2 kg aangekomen of afgevallen, je bh maat kan wisselen. Hou de volgende aandachtspunten dus goed in de gaten tijdens het kopen van een nieuwe bh. 

1. Pas een bh op de wijdste stand

Pas een bh altijd op het laatste clipje. Een bh rekt na verloop van tijd namelijk uit, waardoor je hem strakker kunt gaan dragen. 

2. Til je armen op

Verplaatst je bh wanneer je je armen optilt? Dan heb je waarschijnlijk een bh met een te grote cup en een te wijde band aan. 

3. Zit het stukje tussen de cups tegen je borstbeen?

Raakt het stukje tussen de cups je borstbeen niet? Dan heb je waarschijnlijk een bh aan met te kleine cups, een te wijde band of het model is simpelweg niet meant to be

4. Gapende cups? 

Probeer de bandjes korter te maken om het probleem op te lossen. Helpt dit niet? Dan zijn de cups waarschijnlijk te groot. Je borsten moeten de cups goed vullen om rimpels of gapende cups te voorkomen. 

5. Laten de bandjes deuken in de schouders achter?

Denk niet dat je borsten te zwaar zijn, snijdende bandjes op de schouders zijn de oorzaak van een te wijde band. De bandjes over je schouders horen normaal gesproken maar 10% van het gewicht van je borsten te dragen. Laten je bandjes rode striemen in je schouders achter? Dan moeten ze te hard werken en zal een smallere band meer ondersteuning bieden. 

6. Puilen je borsten over de cups?

Lijkt het alsof je vier borsten hebt? Dan moet je een cup maat groter nemen. 

7. Trekt de band aan de achterzijde omhoog?

Dan is de band te wijd en moet je kiezen voor een kleinere bandmaat. 

8. Drukt de beugel in je huid?

Dan is je cupmaat te klein en kun je beter een maatje groter kiezen. Een bh moet comfortabel zitten!

 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top