Face & Sculpting

Zo vind je de juiste kleur foundation

Zo vind je de juiste kleur foundation

Meer dan ooit verlangen we in de beautywereld naar een gezonde, natuurlijke en egale huid. En dat betekent zeker niet dat er geen make-up te pas aan kan komen. Niet iedereen is namelijk gezegd met een egaal huidje. Thank god voor foundation en concealer! Maar hoe vind je nu de juiste kleur? Wij vertellen het je! 


Een mooie en egale huid is voor veel vrouwen het ultieme doel. Hoe je dit krijgt? Allereerst door je gezicht 's ochtends en 's avonds goed te reinigen, iedere dag SPF te dragen(ook in de winter), veel water te drinken, gezond eten, geen stress en als laatste: de juiste kleur foundation. Bij het laatste ligt misschien nog wel de grootste uitdaging... En dat ligt aan twee dingen: 1) je weet niet hoe je de juiste kleur foundation vindt en 2) jouw kleur foundation is er niet. Beide problemen tackelen wij in dit artikel!
 

Voor iedere huid een True Match

Dankzij foundation en concealer verdwijnen littekens, onzuiverheden en donkere kringen als sneeuw voor de zon, mits je de juiste kleur hebt. Dit laatste is niet altijd makkelijk, maar we hebben goed nieuws! De True Match lijn van L'Oréal Paris focust zich al jaren op het vinden van de perfecte match voor iedere huid. En dat is gelukt! True Match heeft nu maar liefst 20 kleuren die zo goed bij de natuurlijke huidskleuren passen dat ze één worden met de huid. Naast de kleur, matcht de foundation ook perfect met de textuur van de huid. Het is een lichte formulie die als het ware versmelt met de huid voor een perfect egaal resultaat. 
 

Zo kies je de juiste kleur foundation

Hoe weet je nu welke kleur een perfecte match is met jouw huid? Je wilt niet dat foundation jouw gezicht lichter of donkerder maakt. Ook niet voor een gezonde teint, want dan heb je de kans dat je een 'masker' creëert! Het moet dus een 1-op-1 match zijn met jouw huid en die match vind je zo:

Stap 1. Ondertoon
Allereerst is het belangrijk om erachter komen welke ondertoon je hebt: warm, koud of neutraal. Dit is minstens zo belangrijk als de kleur. Er zijn verschillende trucjes om hier achter te komen. Staat goud of zilver jou beter? Bij goud heb je een warme ondertoon en bij zilver een koude ondertoon. Staan beiden jouw goed dan ben je neutraal. Hetzelfde kun je doen met wit en gebroken wit. Houd een wit en gebroken wit doek naast je gezicht en bepaal wat beter staat. Staat wit beter? Dan heb je een warme ondertoon en staat gebroken wit beter, dan neig je naar een koude ondertoon. Op de foundation kleuren van True Match staat de ondertoon aangegeven met de letters W (warm), C (cool) en N (neutral). 

Zo vind je de juiste kleur foundation
Je ziet hierboven dat de middelste kleur perfect overeenkomt met de rest van het gezicht
 

Stap 2. Kleur testen
Nu je de ondertoon weet, ga je aan de slag met de kleur. Probeer er een aantal uit in de kleuren waarvan jij denkt dat ze geschikt zijn. De kleur kies je door de foundation aan te brengen op de overgang van je kaaklijn naar je hals. De juiste kleur wordt één met je eigen huidskleur. Vergeet niet dat je in de winter een andere kleur nodig hebt dan in de zomer, dus dat verschillende kleuren gebruikt gedurende het jaar. Alle 20 kleuren van True Match worden verkocht in de Etos en op Bol.com.
 

Om ervoor te zorgen dat iedereen straks weet dat True Match voor elke huid een perfecte match heeft, heeft L'Oréal Paris een waanzinnige campagne geschoten. Het eindresultaat is een mozaïek van een gezicht bij elke foundationkleur. Trend Alert was aanwezig bij de opnames van de nieuwe True Match campagne en Daphne en Priscilla vertegenwoordigen ieder een True Match kleur. Bekijk de vlog voor de backstage beelden en zie het resultaat hieronder! Spot jij Daphne en Priscilla?


Zo vind je de juiste kleur foundation

 

Steun Free a Girl

8 maart is het Wereldvrouwendag en op deze dag gaan L'Oréal Paris en Free a Girl samen de strijd aan tegen kinderprostitutie in Zuidoost-Azië. Dagelijks worden jonge meisjes de prostitutie in gedwongen en door middel van financiële steun aan partnerorganisaties zorgt Free a Girl voor bevrijdingsacties, rehabilitaties en preventie van uitbuiting van deze meisjes. Hoe kun jij ook helpen? Koop van 8 t/m 12 maart jouw True Match foundation bij Etos en L'Oréal Paris doneert 1 euro per foundation aan Free a Girl. 

 

Beeld: L'Oréal Paris, Trend Alert
Camera: Canon EOS 700D 

Deel dit artikel
Back to top