Beauty

Zo kun je stoppen met nagelbijten

Zo kun je stoppen met nagelbijten

Het is confronterend om als nagelbijter op te schrijven dat je handen een visitiekaartje voor jezelf zijn, maar toch is het wel waar. Een geruststelling daarentegen is dat 1 op de 4 mensen nagels bijt. En ze hebben eigenlijk een ding gemeen: ze willen er van af. Lees hieronder hoe je het beste kunt stoppen met nagels bijten!

Bye bye bite! 

1. Nagels lakken

Nagelbijten met nagellak is behoorlijk vies, dit moet daarom toch wel een effectieve methode zijn. Daarnaast is het ook zonde om je net gelakte nagels te verpesten door er je tanden in te zetten. 

 

2. Identificeer je triggers

Let op en probeer te ontdekken wanneer je vaker op je nagels bijt. Is dit uit verveling als je op de bank zit of juist als je veel stress ervaart? Als je weet wanneer je vaker nagels bijt, probeer dan op die momenten voortaan iets anders in je handen te nemen. 

 

3. Houd je mond bezig

Ben je er van bewust dat je op je nagels wilt gaan bijten? Neem kauwgom, een pepermuntje of een dropje zodat ook je mond bezig wordt gehouden. 

 

4. Gebruik een nagelbijtmiddeltje 

Dit is vooral een goed middeltje voor in de eerste stopfase. Deze middeltjes hebben vaak een sterke geur én een bittere smaak, wat het bijten een stuk minder aantrekkelijk maakt. 

 

5. Focus je eerst op één hand

Lukt het niet om in een keer helemaal te stoppen met bijten? Focus je dan eerst op één hand, plak daar bijvoorbeeld pleisters op zodat je daar niet bij kunt. Dit kun je dan steeds per vinger afbouwen.

 

6. Zorg ervoor dat anderen je helpen herrineren

Spread the word! Als je dan een keer onbewust nagels wilt gaan bijten, dan kunnen anderen je nog tegenhouden.

 

Succes! 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top