Haarverzorging

Zo kun je je haar minder vaak wassen (zonder dat het vet is)

Zo kun je je haar minder vaak wassen (zonder dat het vet is)

Het is beter voor je haar om het niet iedere dag te wassen. Daarnaast scheelt het je ook shampoo, water, electriciteit en tijd. Er zijn daarom veel vrouwen die hun haarwasschema willen veranderen, maar hoe doe je dat als je haar heel snel weer vet wordt? Wij vertellen het je!

Je kunt je hoofdhuid namelijk 'trainen' om het minder vet te maken. En met de onderstaande tips blijft je haar fris, volumineus en niet vet zonder het heel vaak te wassen. 

 

Work in progress

Je moet je nieuwe wasschema langzaam opbouwen. Was je je haar nu nog iedere dag? Was het dan eerst om de twee dagen en ga zo steeds verder. Je zal merken dat je hoofdhuid steeds minder talg(vet) gaat afscheiden.

 

Don't touch it

Een hele belangrijke stap bij het uitstellen van het wassen van je haar, is dat je niet teveel aan je haar gaat zitten. Hoe vaker je het borstelt en er met je handen doorheen gaat, hoe sneller je haar vet wordt.  

 

Dry shampoo 

Wil je echt graag je haar wassen? Gebruik die dag dan droogshampoo. Spray dit op je haarwortels, laat het inttrekken en ga er vervolgens met je handen doorheen. Je haar ziet er gelijk volumineus en schoon uit.

 

No products 

Gebruik zo min mogelijk vetmakende producten. Vermijd vooral oliën en serums. Als je haar dit wel écht nodig heeft, gebruik het dan alleen in de punten van je haar.

 

A hat is the answer

Is je haar echt vet, maar wil je het wassen eigenlijk nog wel een dagje rekken? Draag je haar dan vast, in een staart of knot. Of draag een petje. Et voila, weer een extra dagje niet gewassen! Bekijk hier nog 7 haarlooks voor vet haar.

 

Beeld: Instagram @lorealhair
Deel dit artikel
Back to top