Nagellak

Zo krijg je sterkere nagels

Zo krijg je sterkere nagels

Wie wil er eigenlijk geen sterke nagels? Want continue met haaltjes en ingescheurde nagels leven is geen doen. Gelukkig, zijn er echt een aantal dingen waardoor je nagels veel sterker kunnen worden. Lees snel verder! 

 

In olie weken

Olie is het remedie voor breekbare nagels. Denk hierbij aan olijfolie, castarolie, kokosolie of een andere natuurlijke olie. Giet een beetje olie in een kommetje en laat je nagels daar tien minuten in weken. De olie kun je van tevoren ook een beetje verwarmen. Tip: wil jij ook dat je nagels witter worden? Voeg dan een beetje citroensap aan de olie toe.

 

Nagel verharder

Een bekend trucje misschien, maar het werkt wel goed. Lak je nagels regelmatig met een nagelverharder, een doorzichtige lak met verhardende eigenschappen. 

 

Vitamine B

Deze vitamine zorgt er ook voor dat je nagels sterker worden. Dit geldt niet alleen voor mensen die een vitamine B tekort hebben, maar het werkt simpelweg voor iedereen. Wil jij dat je haar ook sneller groeit? Dan is dit helemaal een win-win situatie, vitamine B zorgt er namelijk ook voor dat je haar sneller groeit.

 

Vermijd water en schoonmaakmiddelen

Als je nagels regelmatig in aanraking komen met water, kunnen ze uitdrogen en breekbaar worden. Dit geldt ook voor schoonmaakmiddelen. Als je sterke nagels wilt, is het dus handig om tijdens het schoonmaken handschoenen te dragen.

 

 Hydrateren

Hydrateren is goed voor je huid, maar ook voor je nagels. Zou jij meer water op een dag willen drinken, maar schiet dit er nog steeds wel eens bij in? Lees hier hoe het je wel lukt! 

 

 

Heb jij tips voor sterke nagels? Laat het ons weten!

 

Beeld: Instagram @esspiepolish
Deel dit artikel
Back to top