Nagellak

Zo houd je je nagels mooi deze winter

Zo houd je je nagels mooi deze winter

Zodra de temperaturen dalen, passen we direct onze beauty routine aan. De huidverzorging wordt uitgebreid en onze lippen krijgen een extra laagje vet, maar wat doen we voor onze nagels? Deze winter gaan we een beetje extra aandacht en liefde geven aan onze handen. Dit zijn de 5 manieren waarop jij jouw nagels en handen mooi houdt!

 

1. Draag handschoenen

Wanneer je veel of regelmatig tijd doorbrengt in de kou, zorg dan dat je jouw nagels beschermt door middel van handschoenen. Ijskou zorgt ervoor dat jouw nagels zwak worden en sneller breken of scheuren. 

 

2. Vermijd Aceton

Zorg ervoor dat je tijdens de koude maanden nagellakremover gebruikt zonder aceton. Zo voorkom je extra irritaties. Heet water kan bovendien ook schade aanrichten aan de nagels. Houd dit in gedachte als je die extra lange hete douche neemt of de afwas doet zonder rubberen handschoenen. 

 

3. Verzorg je handen

Cuticle oil, oftewel nagelriemolie, is je beste vriend in de winter. Nagels zijn poreus en functioneren als sponzen. Wanneer nagels niet genoeg vocht bevatten, gaan ze scheuren. Bewaar jouw favoriete olie in jouw tas en begin jouw dag met cuticle oil, gevolgd door handcrème. 
 

4. pas jouw manicure aan

Wanneer je jouw nagels in de winter verzorgt of laat verzorgen in de nagelsalon, let dan op een aantal dingen. Zorg ervoor dat jouw nagels met een fijne nagelvijl worden gevijld, en dat het één richting op wordt gevijld. Houd jouw nagels ook niet te lang in een badje, dit zorgt ervoor dat jouw nagels uitdrogen. 


5. Schoonheid komt van binnenuit 

Of jij sterke en gezonde nagels hebt, heeft ook te maken met jouw voeding. Zorg ervoor dat jij veel water drinkt en genoeg proteïnes, groenten, vitamines die Vitamine B bevatten, en zink binnenkrijgt.
 

Zo houd je je nagels mooi deze winter

Beeld: Instagram L'Oréal Paris Official
Deel dit artikel
Back to top