Haarverzorging

Zo groeit je haar sneller dan ooit

Zo groeit je haar sneller dan ooit

Lang, glanzend haar. Willen we dat niet allemaal? Helaas is dit niet voor iedereen weggelegd. Toch zijn er een aantal trucs die we kunnen toepassen om de groei van het haar te bevorderen. Haar groeit natuurlijk niet in één nacht, dus verwacht niet dat je morgenochtend wakker wordt met zeemeerminnen haar, maar onderstaande tips gaan zeker helpen!

 

1. Spoel je haar met koud water

Spoelen met koud water kan misschien vervelend zijn, gezond is het wel! Het zorgt er namelijk voor dat je haarscubben sluiten waardoor vochtverlies en hitteschade worden voorkomen.

2. Gebruik niet te vaak shampoo

Te vaak met shampoo wassen kan zorgen voor een tekort aan etherische oliën, die ervoor zorgen dat je haar gezond en zacht is. Niet iedere douchebeurt shampoo gebruiken dus! In plaats daarvan is het juist wel goed om vaak conditioner te gebruiken. Conditioner zorgt er namelijk voor dat het haar weer zijn vochtbalans, lipiden (natuurlijke vetten) en eiwitten terugkrijgt, die zorgen voor de natuurlijke glans van het haar. 
?


3. Masseer je haar met olie

We schreven al eens eerder over de inversion method, waarmee je haar met 3-5 cm per week kan groeien. Het masseren van je hoofdhuid met olie bevordert de doorbloeding en stimuleert de haarzakjes. Even iets vaker de tijd nemen voor je hoofdhuid dus.

4. Knoop geen handdoek om je natte haar

Een handdoek om je natte haar knopen is waarschijnlijk iets wat je meerdere malen per week doet, maar wat eigenlijk niet goed is voor je haar. Je haar komt namelijk vast te zitten in de vezels van de handdoek en daardoor kan het sneller breken. Vaak last van korte babyhaartjes? Dit kan komen doordat je de handdoek te strak om je hoofd draait. 

5. Verwissel je kussensloop

Kies voor een satijnen kussensloop in plaats van een katoenen. Deze is namelijk gladder en zorgt voor minder wrijving waardoor je haar minder snel breekt. Nog een voordeel: de kans op klitten is ook kleiner met een kussensloop van satijn. 

Beeld: Instagram @lorealhair

Deel dit artikel
Back to top