Nagellak

Zo gaat je manicure langer mee

Zo gaat je manicure langer mee

Of je nu naar de salon gaat voor een manicure of je gaat zelf thuis aan de slag: we willen allemaal dat onze gelakte nageltjes zo lang mogelijk mooi blijven. Toch zijn er heel veel dingen die je manicure kunnen verpesten. Wist je bijvoorbeeld dat je een nagellak flesje niet mag schudden? Don't worry, wij zetten zes nagellak hacks voor je op een rij!
 

1. Nagellakremover

Start iedere manicure door je nagels schoon te maken met een beetje nagellakremover en een pluisvrij wattenschijfje, ook als je nog geen nagellak op hebt. De remover haalt restjes weg, waardoor de nagellak straks beter kan hechten. Zorg dat je nagels schoon en helemaal droog zijn voor je begint. 

2. Niet schudden!

Iedereen doet het: nagellak schudden om de kleur perfect te mengen (want daar is het kleine bolletje in het flesje toch voor bedoeld?) Niet doen! Schudden zorgt er namelijk voor dat er luchtbelletjes ontstaan en daardoor kan de nagellak gaan chippen. Wat dan wel doen om de kleur goed te mengen? Rol het flesje voortaan rustig heen en weer...

3. Meerdere laagjes

Sla jij bij tijdgebrek wel eens een laagje over? Yes, we know the feeling. Toch is het belangrijk om altijd een base coat, een nagellak en een topcoat te gebruiken. De base coat zorgt er namelijk voor dat je nagellak beter hecht, terwijl de topcoat je nagels beschermt met een hard laagje. Wacht na het aanbrengen van een laag ongeveer twee minuten voordat je een volgende laag aanbrengt. En vergeet niet: hoe dikker het laagje, hoe sneller hij chipt. 

nagellak chippen

4. Bring your own

Je eigen nagellak meenemen naar de salon klinkt misschien wat overdreven, maar je kunt beter het zekere voor het onzekere nemen. Sommige salons voegen namelijk verdunners aan nagellak toe waardoor ze langer meegaan. Dit kan de kleur veranderen en je nagellak blijft minder lang zitten...

5. Check wat je op je handen smeert

Producten die je regelmatig op je handen smeert kunnen je manicure ook verpesten. De alcohol in desinfecterende handcrèmes bijvoorbeeld slijt je topcoat en vervaagt de kleur van je lak. Ook peelings, scrubs en lotions hebben hetzelfde effect. Als een crème geparfumeerd is bevat hij alcohol en dat betekent dat je nagellak sneller afbladdert.  

6. Ga voor glitter

Gaat je lak al een paar dagen mee en zie je dat hij langzaam begint te chippen? Gebruik dan een laagje glitternagellak om dit nog even te verbergen. Glitternagellak blijft sowieso langer zitten dan gewone nagellak. 

 

Beeld: Instagram @essiepolish

Deel dit artikel
Back to top