Haarverzorging

Zo ga je om met beschadigd en geverfd haar

Zo ga je om met beschadigd en geverfd haar

Haren kleuren, dat doen de meesten van ons erg graag. In de herfst en winter een tintje donkerder en in de zomer highlights, en misschien zelfs felle of pastelkleuren. Helaas heeft het vele kleuren vaak wel de mogelijke gevolgen: droog en breekbaar haar. Dat wil je natuurlijk niet! Je kunt je geverfde haar helpen met de onderstaande tips!
 

Get a hair cut

Als je droog en beschadigd haar hebt, kun je het beste eerst je haar eens goed laten knippen. Het is misschien niet leuk om nu lengte van je haar te moeten verliezen, maar als je gespleten haarpunten knipt, voorkom je dat je haar verder afbreekt. Met het gevolg dat je dan uiteindelijk nog meer haar moet afknippen. 
 

Rethink your styling products 

Geverfd haar is al droog en heeft juist meer vocht nodig. Alle haarproducten waar 'beach' of 'texture' in voorkomt, moet je vervangen. Kies in plaats daarvan eerder voor hydraterende crèmes of oliën. 
 

An updo

Om te verbergen dat je haar nogal droog is, kun je je haar het beste in een messy staart of knot doen. Als je je haar los draagt, valt dit namelijk veel eerder op.
 

No heat

Het is voor je haar het best om het zo min mogelijk te föhnen of te stylen met een krul- of stijltang, helemaal als je het ook regelmatig verft. Als je echt niet zonder een föhn of tang kunt, gebruik dan altijd een hitte berschemend product voordat je aan de slag gaat. Houd de föhn op afstand van je haar en zet hem niet op de hoogste stand, of houd je haar niet te lang op de tang en zet de temperatuur niet te hoog.

 

Ga jij je haar verzorgen met de bovenstaande tips? Laat het ons weten! 

 

 

Deel dit artikel
Back to top