Beauty

Zo fix je te zwaar aangezette wenkbrauwen

Zo fix je te zwaar aangezette wenkbrauwen

Je kent het vast wel: je staat 's ochtends voor de spiegel je wenkbrauwen bij te tekenen. Beetje hier, beetje daar, want volle wenkbrauwen kun je wel waarderen. Tot je een stapje achteruit doet en nog even goed een blik in de spiegel werpt. Je hebt veel te veel wenkbrauwproduct aangebracht en echt geen tijd (of geduld) om weer opnieuw te beginnen. Wat nu?

Te zwaar aangezette wenkbrauwen zijn gelukkig niet het einde van de wereld. Je kunt ze namelijk nog best gemakkelijk fixen, zonder weer helemaal opnieuw te beginnen. Volg het stappenplan hieronder!

1. Gebruik een wattenstaafje als gum

Heb je je wenkies te groot getekend? Dan hoef je ze niet meteen te verwijderen. Pak gewoon eens een wattenstaafje en dep deze in je make-up remover. Beweeg vervolgens lichtjes met het wattenstaafje langs de buitenste randen van je wenkbrauwen (want je wenkbrauwpotlood gebruik je tussen je haartjes en niet buiten de lijntjes).  

2. Kam je wenkbrauwen met een tandenborstel

Een tandenborstel is de perfecte tool om je wenkbrauwen hun natuurlijke vorm en textuur terug te geven. Nadat je het overschot aan wenkbrauwproduct hebt verwijderd, kam je je haartjes voorzichting omhoog met de (ongebruikte) tandenborstel. 

3. Weet wanneer je moet stoppen

Om te zwaar aangezette wenkbrauwen te vermijden moet je goed weten wanneer je moet stoppen. Wees voorzichtig met het binnenste gedeelte van je wenkbrauw (in het midden van je gezicht). Dat deel moet er namelijk natuurlijk uitzien en niet te sterk ingekleurd zijn. Zorg er daarnaast ook voor dat je individuele wenkbrauwhaartjes altijd te zien zijn en dat je ze niet volledig inkleurt. 

wenkbrauwen

 

Beeld: Instagram @maybelline, @maybelline

Deel dit artikel
Back to top