Lifestyle

Zo creëer je een vision board (en komen dromen uit)

Zo creëer je een vision board (en komen dromen uit)

Betrap je jezelf er ook wel eens op dat je aan het dagdromen bent over hoe jouw ideale leven eruit zou zien? Misschien heb je het gevoel dat dit vooral een droom is die nooit realiteit zal worden. Maar niets is onmogelijk, als je het maar graag genoeg wilt! Een belangrijke tool om je te helpen jouw droom te verwezeleken: een vision board

Veel van ons hebben doelen, maar we ondernemen geen actie omdat we niet geloven dat ze werkelijkheid kunnen worden of omdat ze (naar onze mening) buiten ons bereik liggen. Maar hoe groot jouw goals ook zijn, je zult ze nooit behalen als je er niet eerst in gelooft. Visualiseren is een belangrijke stap in het verwezenlijken van jouw dromen. Door een visie van de toekomst te creëren, ga je steeds meer stappen in die richting maken. En dat is waarom je een vision board, een soort moodboard van jouw ideale toekomstbeeld, nodig hebt. Ben je er klaar voor? Let's go! 


Stap 1: Jouw visie

Om een vision board te kunnen maken, is het belangrijk om jouw visie duidelijk te hebben. Vraag jezelf af waar je wilt zijn over zes maanden, een jaar of vijf jaar. Stel jezelf de volgende vragen: wie wil je zijn? Hoe wil je je voelen? Wat wil je hebben? Misschien wil je een bepaald bedrag hebben voor de reis die je wilt maken. Of je wilt rust en je goed voelen over je leven, meer onder vrienden en familie zijn of een heel ander beroep beoefenen...   
 

 

Stap 2: Jouw board

Nu je jouw visie helder hebt, is het tijd om je board in elkaar te zetten. Je kunt dit op de ouderwetse manier doen, door te gaan scheuren in magazines, te knippen en plakken en zo een collage in elkaar te knutselen. Je kunt ook een magneetbord of een rekje met knijpertjes gebruiken waar je deze plaatjes aan ophangt. Je kunt er ook voor kiezen om op Pinterest een board te maken (zet deze even op privé). De 'zijn', 'voelen' en 'hebben' categorieën geven vorm aan jouw visie en toekomstperspectief. Enkele ideetjes over wat je op je board plaatst: inspirerende quotes, personen die je bewondert, foto's van familie of vrienden, een nepdiploma of sfeerfoto's van de omgeving waarin je je wilt bevinden. 


Stap 3: In your face

Wanneer jouw vision board af is en je er blij mee bent, zorg je dat je deze op een plek bewaard waar je het elke dag ziet. Als je een fysiek board hebt, hang je hem op op een plek waar je elke dag tegenaan kijkt. Heb je een digitaal board, stel deze dan in als achtergrond op je desktop of telefoon. De bedoeling is dat je je toekomstdoel voor ogen houdt en er zo vaak mogelijk aan herinnerd wordt. 

Onthoud dat een vision board er niet voor zorgt dat je dromen vanzelf werkelijkheid wordt. Je moet er nog steeds zelf hard aan werken, maar jouw vision board is in ieder geval een goede reminder en stimulans.

 

Beeld: iStock 

Deel dit artikel
Back to top