Fashion

Zo blijven je truien langer mooi

Zo blijven je truien langer mooi

Truien zijn onze redder in nood tijdens de winter. Warm en comfortabel, het liefste dragen we ze toch iedere dag. En omdat we willen dat onze truien deze hele periode mooi blijven, moeten we wel goed voor ze zorgen. Je leest hier hoe jouw truien langer mooi blijven.

 

Draag een t-shirt onder je trui

Want wat is nu makkelijker om te wassen? Een mooie trui of een basic lange mouwen T-shirt? Natuurlijk het T-shirt. Dit t-shirt kan je trui langer schoon houden, doordat je trui je huid niet direct raakt. Daardoor hoeft het minder oliën en geurtjes te absoreberen. Je T-shirt neemt dat op, waardoor je trui fris blijft. 

 

Was je trui met de handwas

In plaats van je truien simpel in de wasmachine te gooien, is het soms beter om ze met de hand te wassen. Dit is supermakkelijk als je het in een schone wastafel doet met een beetje (wol)wasmiddel. Wring het water er nooit uit door de trui te draaien, maar knijp het er voorzichtig uit. De regel blijft: hoe minder je truien wast, hoe mooier ze blijven. 

 

Scheer pillen en pluisjes weg

Het is onvermijdelijk dat je op den duur pluisjes en pillen op je trui krijgt. Dit wordt namelijk veroorzaakt door het dragen. Schaf daarom een scheermesje aan om deze pillen en pluisjes te verwijderen. Dit doe je door je trui een beetje strak te trekken en dan voorzichtig met het scheermesjes over plekken heen te gaan waar de pluisjes en pillen zitten. 

 

 

Heb jij nog een goede tip om je truien mooi te houden? Laat het ons weten!

Deel dit artikel
Back to top