Beauty

Zo blijft jouw Kerst make-up de hele dag on point

Zo blijft jouw Kerst make-up de hele dag on point

Je trekt jouw mooiste outfit uit de kast, zorgt ervoor dat je make-up super feestelijk is want; it’s Christmas time! Maar hoe lullig is het als je uren voor de spiegel hebt gestaan en er van je Kerst make-upje supersnel nog maar weinig over is? Gelukkig kun je dat voorkomen. Read and learn.


Exfoliate & clean

Make-up producten blijven langer zitten en komen beter tot hun recht op een schoon en glad oppervlak. Sla een wasbeurt van je gezicht daarom niet over in de ochtend en avond. Probeer daarnaast twee keer in de week te scrubben of een exfoliërend masker aan te brengen.


Primer

Maak - vóór je jouw basismake-up aanbrengt - gebruik van een primer. Hiermee voorkom je dat make-up producten niet worden geabsorbeerd en dus langer blijven zitten.


Werk in laagjes

Breng je foundation niet in één keer aan, maar werk in laagjes. Behalve dat je er langer plezier van hebt voorkom je zo ook lelijke vlekken.


Go waterproof

Het wisselvallig weer in Nederland, een zwetend hoofd tijdens het partyen; het resulteert vaak in panda-ogen. And that ain’t cute. Dit kun je makkelijk tegengaan met een waterproof mascara en eyeliner.


Gebruik poeder

Vooral voor dames met een vettige huid is het gebruik van poeder een aanrader. Breng het product aan als laatste aan voor de finishing touch. Maar pas op voor een pancake face en wees er zuinig mee. 


Setting spray

Hoe je ervoor zorgt dat alles nóg langer op z’n plek blijft zitten? Door te fixeren met een setting spray verzegel je jouw make-up en zie je er de hele dag uit alsof je nét bent opgemaakt. Yasss!

Fijne feestdagen!

 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top