Fashion

Zo blijft je zwarte jeans langer zwart

Zo blijft je zwarte jeans langer zwart

Een zwarte jeans, het belangrijkste kledingstuk dat er is. Want wie helpt je op een dag dat je even niet weet wat je aan moet? Naar school, naar kantoor of een feestje? Hij is er altijd voor je. Maar het is dan wel zo fijn als je jeans een lange periode meegaat. Met de onderstaande tips zal je zwarte spijkerbroek langer zwart blijven. 

 

Niet te vaak in de wasmachine

Was je zwarte spijkerbroek niet vaker in de wasmachine dan dat het echt nodig is. Je kunt je jeans het beste wassen in combinatie met andere zwarte kledingstukken, vooral nieuwe zwarte items die mogelijk nog af geven. Let er wel op dat je niet teveel kleding tegelijk wast, want een volle wasmachine kan ook slijtage aan je broek veroorzaken. 

 

Koud wassen

Koud wassen is beter voor het behouden van de kleur dan warm wassen. Je kunt je broek af en toe dus ook met de hand wassen in koud water. 

 

Niet in de droger

Als je de zwarte kleur van je jeans wilt behouden, moet je hem aboluut niet in de droger doen. Je broek zal hierdoor slijten en ook nog eens krimpen. Was je broek dus op tijd zodat hij gewoon aan de lucht kan drogen. 

 

Fixeer de zwarte kleur

Heb je een nieuwe zwarte jeans gekocht? Laat hem een nachtje in een emmer weken met een scheut azijn. Hierdoor fixeer je de zwarte kleur en blijft je broek na het wassen ook langer zwart.

 

Verven

Is je favoriete zwarte broek inmiddels vaal? Je kunt je vale broek heel makkelijk in de wasmachine met textielverf weer zwart verven. Deze verf is verkrijgbaar bij bijna iedere drogist. 

 

Beeld: Instagram @floorcorneth
Deel dit artikel
Back to top