Haarverzorging

What to do als van je unicorn hair af wilt

What to do als van je unicorn hair af wilt

Je kunt je er nu vast nog geen voorstelling bij maken (wij ook niet), toch komt er een moment komen dat je klaar bent met die regenboog en pastel gekleurde lokken. Het zal wellicht nog even duren, maar als het moment eenmaal daar is, dan lees je hier wat je kunt doen om je unicorn hair vaarwel te zeggen. Succes!

Neutralize

Als je van een heldere tint weer teruggaat naar bruin haar, dan kun je in principe een bruintint gebruiken om de pastelkleuren te verdoezelen. Maar heb je liever niet dat er een gloed zichtbaar is van de kleur waar je juist vanaf wilt, dan kun je het beste gaan neutraliseren. Hoe? Heb je bijvoorbeeld een felrode haarkleur, ga hier dan overheen met een bruine tint die een groene ondertoon heeft. De truc is eigenlijk om complementaire kleuren te gebruiken. Dit zijn de kleurtjes die tegenover elkaar staan in de kleurencirkel. Klinkt het allemaal teveel als abracadabra, breng dan een bezoek aan de kapper voor een gepast kleuradvies. 

Let it fade

Volgens celebrity colorist Aura Friedman - tevens de vrouw achter een aantal van de coolste haarkleur creaties op Instagram - is het ’t beste om de kleuren gewoon te laten vervagen. Hoe langer je het haar met rust laat, hoe beter het is voor de gezondheid van de lokken. “Het vergt wel behoorlijk veel geduld in sommige gevallen. Blauw, groen en paar kunnen erg koppig zijn”, aldus Friedman.

Keep it in the family

Mocht je niet helemaal van de regenbooglokken af willen, maar een andere felle- of pastelkleur wensen. Blijf dan binnen dezelfde kleurenfamilie. Schakelen tussen warme en en koele tinten is niet aan te raden vanwege de schadelijkheid voor het haar, plus de kleur kan anders uitvallen dan je voor ogen had.

Nurture

Door het verven is je haar gevoeliger en breekbaarder geworden, een goede verzorging is daarom erg belangrijk. Verwen de haren twee keer per week met een voedende masker en beperk het wassen tot maximaal drie keer per week. Plan af en toe ook een haardetox in. Een detox voor het lichaam doen we soms ook, dus waarom ook niet voor het haar? Je leest hier hoe je dit aanpakt. Probeer daarnaast zo min mogelijk met hittebronnen te stylen, maar in geval je dat wel doet een hitte-beschermend product te gebruiken. 
 

Ben jij nog een fan van je Rainbow hair? Of begin je er maar liever niet aan?
 

Deel dit artikel
Back to top