Wenkbrauwen

Wenkbrauwen do's & don'ts, tips en meer

Wenkbrauwen do's & don'ts, tips en meer

Als Anna Maria Carrillo één passie heeft, dan zijn het wel wenkbrauwen. Al vanaf jongs af aan houdt ze zich bezig met wenkbrauwen. Toen ze merkte dat wenkbrauwen steeds belangrijker werden in de beauty branche, besloot ze de gewaagde stap te nemen om van haar passie haar werk te maken.
 

En dus startte Anna een aantal jaar geleden met haar bedrijf Brow and Wax house. In Zaandam en Amsterdam kun je je wenkbrauwen door Anna laten shapen, bijwerken en verven. Wij wilden meer weten en stelden onze favoriete wenkbrauwspecialist vragen over haar passie en werk, en natuurlijk over wenkbrauwentrends, do's & don'ts. 
 

Hoe lang ben jij al werkzaam als wenkbrauwspecialist?

“Officeel op papier al bijna 2,5 jaar. Maar voordat ik mijn eigen bedrijf begon, werkte ik als schoonheidsspecialiste. Tijdens de gezichtsbehandelingen verwende ik mijn klanten altijd met een perfect brow. Ik merkte dat er een grote behoefte was voor alleen maar wenkbrauwen, want mensen boekte steeds  vaker een wenkbrauwbehandeling.”

 

Waar komt jouw passie voor wenkbrauwen vandaan?

“Ik heb mij eigenlijk altijd bezig gehouden met wenkbrauwen. Mijn nichtje vertelde mij laatst zelfs dat ik als jong meisje buiten op een picknickkleed de wenkbrauwen van iedereen deed. Maar de echte passie kwam in mijn pubertijd. Toen wist ik al dat wenkbrauwen belangrijk voor je gezicht waren. Ik was als Italiaanse gezegend met goede doorlopende wenkbrauwen en dat kon niet meer op de middelbare school. Vroeger hadden we geen wenkbrauwspecialisten en waren onze moeders onze voorbeelden. In mijn tijd waren de super dunne wenkbrauwen in de mode. Als ik de foto's terug kijk schrik ik! Zo heb ik tot mijn twintigste een puinhoop van mijn wenkbrauwen gemaakt. Op mijn 21ste ging ik voor het eerst in mijn leven naar de schoonheidsspecialiste en hoopte, zoals velen onder ons, op een wonder met mijn wenkbrauwen. Huilend kwam ik er vandaan. Vanaf die dag besloot ik dat niemand meer aan mijn wenkbrauwen mocht zitten.

Ik besloot toen, 18 jaar geleden, mijn diploma als schoonheidsspecialiste te halen, met de verwachting dat ze mij daar konden leren hoe je wenkbrauwen moest shapen. Dat werd opnieuw een grote teleurstelling. Tijdens mijn opleiding schoonheidsspecialiste deed ik ook een visagie opleiding bij Mieke Petit. Daar kregen we een 2-daagse training over wenkbrauwen. Tijdens de lessen merkte ik dat ik een talent had in wenkbrauwen shapen. Dat talent ben ik nog elke dag aan het perfectioneren.”
 

Brow and Wax house Anna Carrillo

Welke ontwikkelingen zie jij op het gebied van wenkbrauwen?

"Ik wist drie jaar geleden al dat wenkbrauwen steeds belangrijker zouden worden en daarom wilde ik ook voor mijzelf beginnen. De behoefte aan goede wenkbrauwspecilialisten groeit, omdat mensen zien dat wenkbrauwen heel belangrijk zijn voor je gezicht. Mensen zien dat vollere en geshapte wenkbrauwen mooier zijn voor je gezicht en daarin speelt de media ook een grote rol. In mijn tijd waren er geen wenkbrauwspecialisten, terwijl ik er wel heel erg de behoefte naar had."
 

Welke celeb heeft de mooiste wenkbrauwen?

"Ik heb geen specifieke favoriet, maar ik kan wel heel erg genieten van wenkbrauwen die op de juiste manier bij iemand gezicht zijn geshapet. Helaas zie ik nog wel dat het bij veel celebs anders kan." 

 

Bestaat de perfecte brow?

"Ja! ik vind dat voor elk gezicht en persoon een perfecte wenkbrauw bestaat. Dat vind ik het mooiste aan mijn werk. Dat ik met elke vaste klant naar een perfecte wenkbrauw toe werk." 
 

Bold brows, volle wenkbrauwen, zijn helemaal hot, hoe krijg je deze als je ze niet van jezelf hebt?

"Dat is een goede vraag, want niet iedereen is gezegend met mooie volle wenkbrauwen. En ik vind ook niet dat iedereen een bold brow kan dragen. Mensen mogen hun eigen wenkbrauwen best wat meer omarmen om vervolgens hiervan een perfect brow te maken. Ik ben wel van mening dat de Nederlandse vrouw een vollere wenkbrauw mag hebben."

 

Hoe weet je welke vorm wenkbrauwen het beste bij jouw gezicht past?

"Daar is ondertussen heel veel over geschreven. Zelf volg ik die richtlijnen niet. Ik kijk heel erg naar hoe de natuurlijke wenkbrauw zich vormt, niet alleen op een ontspannen gezicht maar ook wanneer iemand praat. En vaak vertelt de natuurlijke wenkbrauw mij hoe ik de wenkbrauw moet shapen. Soms moet ik moeder natuur een handje helpen. Daarbij vind ik de persoon en het karakter ook heel belangrijk bij het shapen van een wenkbrauw."

 

Mag je boven de wenkbrauw epileren?

"Je mag zeker boven je wenkbrauwen epileren. Ik gebruik daar een mesje voor. Ik vind ook dat een wenkbrauw daar mooier van wordt."

 

Wat zijn jouw favoriete producten voor de wenkbrauwen?

"Ik heb door de jaren heen veel producten uitgeprobeerd. Dus heb niet een echte favoriet, op dit moment werk ik heel graag met de Brow Satin van Maybelline. Ik werk liever met een potlood dan een poeder. Ik kan met een potlood namelijk veel fijner en natuurlijker werken. Iedere vrouw zou eigenlijk minstens twee wenkbrauwproducten in haar make-uptasje moeten hebbben; een potlood of poeder en een wenkbrauwgel. Iedere wenkbrauw kan wel een touch up gebruiken. 

 Als wenkbrauwspecialist test ik nog altijd veel producten. Ik vind dat wenkbrauwproducten moeten bijdragen aan het creëeren van een natuurlijke wenkbrauw. Ik zie nog steeds dat veel mensen hun wenkbrauwproducten op de verkeerde manier gebruiken. Mijn droom is om in de toekomst een eigen lijn in wenkbrauwproducten te ontwikkelen."

 

Wat is de meest gemaakte fout?

"Oh, dat zijn er wel meer! Teveel en verkeerd epileren. Op de verkeerde manier met wenkbrauw producten omgaan, waardoor vaak het accent op het verkeerde punt zit. De verkeerde kleur van de wenkbrauw producten. Tip: kijk nooit naar je haarkleur, maar naar de kleur van je wenkbrauwhaartjes."

 

Als er één tip is die je iedereen zou willen geven, welke zou dat zijn?

"Laat altijd je wenkbrauwen door een goede wenkbrauwspecialist shapen. En houd vervolgens je wenkbrauwen bij met behulp van haar tips, totdat ze weer geshapt moeten worden." 

 

Moet iedereen langs een wenkbrauwspecialist?

"Jaaaaaaaaa!"

 

Hoe onderhoud je je wenkbrauwen/ hoe houd je je wenkbrauwen het mooist?

"Vraag altijd aan je wenkbrauwspecialist hoe je het beste je wenkbrauwen voor de volgende afspraak kunt bijhouden. En laat je wenkbrauwen elke 4 tot 6 weken onderhouden door een wenkbrauwspecialist. Zo blijven ze echt het mooist!"Meer weten? Ga voor alle info of een afspraak in Amsterdam of Zaandam naar Brow and Wax house.

Q&A: Anna Carrillo van Brow and Wax house

Deel dit artikel
Back to top