Gezichtsverzorging

Wat te doen bij adult-acne?

Wat te doen bij adult-acne?

Volwassenen acne is niet leuk, voor tieners natuurlijk ook niet... Maar het is helemaal frustrerend als je denkt dat je je leven een beetje op orde hebt, er plotseling weer onzuiverheden op je gezicht opduiken.Vergelijken kun je het eigenlijk niet, want volwassen acne en tiener-acne is niet hetzelfde. Daarbij is het dus verstandig om het ook anders te behandelen, maar hoe? Wij vertellen het je!

 

Gouden regels voor het behandelen van volwassen-acne: 

 

1. Was een acne-gevoelige huid slechts twee keer per dag. Bij het wassen van je gezicht kan de huid geïrriteerd raken en dan neemt de ontsteking juist toe. 

 

2. Gebruik een zachte reiniger, lauw water en geurloze producten.

 

3. Vermijd op olie gebasseerde make-up. Hierdoor verhoogt de olie productie van je huid en daardoor kunnen haarzakjes blokkeren en dat verhoogt weer de kans op ontstekingen. 

 

4. Door je haar uit je gezicht te houden, voorkomt de opeenhoping van olie. 

 

5. Benzoylperoxide is een ingrediënt dat kan helpen het aantal bacteriën op de huid te verminderen. Dit ingrediënt kun je gelukkig vinden in een tal van huidverzorgingsproducten. Regelmatig gebruiken van dit middel kan breakouts stoppen of tenminste het uitbreken minimaliseren. 

 

You're welcome! 

Deel dit artikel
Back to top