Beauty

Wat er gebeurt als je jouw make-upborstels niet reinigt

Wat er gebeurt als je jouw make-upborstels niet reinigt

Kun jij je nog herinneren wanneer je jouw make-upborstels voor het laatst hebt schoongemaakt? Nee? Dan is het waarschijnlijk de hoogste tijd! Deze harige tools zitten na veelvuldig gebruik vol met dode huidcellen, oude make-upresten en vuil. Daarnaast is het een fijne plek voor bacteriën om zich te nestelen en vermenigvuldigen. Waarschijnlijk overbodig te vermelden dat jouw huid niet blij wordt van een vieze borstel. Een kleine opsomming van wat de gevolgen kunnen zijn.

 

1. Acne

Door in feite de bacteriën en ziektekiemen die zich op de borstel bevinden weer op de huid te vegen maak je jouw gezicht gevoeliger voor acne. Ook kunnen er infecties ontstaan als een klein wondje op het gezicht in aanraking komt met een vieze make-upborstel.

 

2. Geïrriteerde huid

Make-upborstels met een aantal lagen - bijvoorbeeld vloeibare - make-up drogen uiteindelijk uit. Of beter gezegd, het product droogt uit, met een broze en schurende borstel tot gevolg. Gebruik kan vervolgens leiden tot huidirritatie.

3. Verandering van make-upkleur

Grote kans dat als jouw make-upborstels vies zijn niet de daadwerkelijke kleur van het make-upproduct op de huid verschijnt.

 

4. Kortere levensduur

De opgedroogde make-up die zich heeft opgestapeld op de make-upborstels is niet alleen slecht voor jouw huid, maar ook voor de levensduur van je borstel. 

 

How to clean

 

Nu je op de hoogte bent van de gevolgen van het gebruik van een vieze make-upborstel is het de hoogste tijd voor een flinke schoonmaakbeurt. Maak een sopje van water met een paar druppels afwasmiddel. Neem de borstels waar je olieachtige make-up mee hebt aangebracht af met een doekje en laat ze vervolgens een uur (of langer) in het zeepmengsel liggen. Spoel ze hierna af met lauwwarm water en schrob eventueel daar waar er nog een make-uprestje te vinden zijn. De laatste stap; laat de borstels - desnoods een nacht - drogen op een handdoek en je bent de volgende dag weer good to go!
 

Heb jij nog een goede schoonmaaktip voor make-upborstels? Laat het ons hieronder in een reactie weten!
 

Beeld: Instagram @chrisellelim, @ojemrujumrimelim
Deel dit artikel
Back to top