Haarverzorging

Was je haar als een professional

Was je haar als een professional

Is er iets lekkerder dan het laten wassen van je haren door een kapper? Jouw haren schijn schoner als ooit tevoren en het zit ook gelijk lekkerder. Het is alsof ze magische handen hebben. Het liefst zouden we dat gevoel iedere keer dat we onze haren wassen hebben en dat kan met deze professionele tips.

Sid Hayes, UK ambassadeur van L'Oréal Paris, vertelt hoe belangrijk haren wassen in de salon is. "Het is het eerste wat we leerlingen leren". 
 

STAP 1:

"Begin bij de haarlijn. Veel vrouwen die make-up dragen wassen hun haarlijn niet goed bij het reinigen van hun gezicht 's avonds voordat ze naar bed gaan. Cosmetica acne is een aandoening die vooral in de haarlijn voorkomt, dus let goed op!", vertelt Sid Hayes. "Werk vanaf de haarlijn naar de slapen toe en verder naar de nek. We zweten allemaal en dragen ook colletjes en sjaals, dus dit is een cruciaal gebied.

 

STAP 2:

Het is belangrijk dat het haar goed nat is en dat je genoeg product gebruikt voor het hele hoofd. "Masseer de hoofdhuid met je vingertoppen en maak een acht-beweging zodat de shampoo goed zijn werk kan doen. Masseer in een sneller tempo dan dat je normaal zou masseren en zorg dat je je hele hoofd meepakt."
 

STAP 3:

"Spoel het haar uit en mocht je tijd hebben of wil je het haar grondig reinigen, breng dan nog een keer shampoo aan. Dit keer maak je een scrubbeweging. Kleine stukjes heen en weer in plaats van circelbewegingen. Het wassen van jouw haar draait allemaal om het reinigen van jouw hoofdhuid door al het vuil en alle opgehoopte haarverzorging- en stylingproducten te verwijderen. Zo kan jouw hoofdhuid weer ademen."

 

STAP 4:

"Spoel het haar een tweede keer uit en breng nu conditioner aan. Breng het niet aan op de wortels, dit zorgt er alleen maar voor dat jouw porieën weer verstoppen. Breng het halverwege het haar en in de puntjes aan en spoel het uit", aldus Sid Hayes.

 

Was je haar als een professional

Niet alleen jouw haar zal er fantastisch uitzien, ook jouw armen krijgen een goede workout als je dit maar vaak genoeg doet! 

Deel dit artikel
Back to top