Gezichtsverzorging

Waarom shea butter het antwoord op alles is

Waarom shea butter het antwoord op alles is

Een gevarieerd en gezond dieet is de basis van een mooie huid, maar ook wat we op onze huid (onze grootste orgaan) smeren is van groot belang. Wist je dat de gemiddelde vrouw twaalf verzorgingsproducten gebruikt en dat dit haar blootstelt aan 185(!) chemische stoffen per dag(!) die door onze bloedbaan opgenomen kunnen worden? Wij hebben het antwoord: shea butter.

We worden ons steeds bewuster van de ingrediënten in de producten die we gebruiken en kiezen steeds vaker voor natuurlijke producten vrij van synthetische geur- en kleurstoffen en chemicaliën. Behalve dat het goed is voor jouw persoonlijke gezondheid en welzijn, draag je zo ook een steentje bij aan de strijd tegen milieuvervuiling en zeg je nee tegen dierenleed. Kokosolie is zo'n puur en enorm veelzijdig verzorgingsproduct, maar er is nog een wondermiddel: maak kennis met shea butter! 

Waarom Shea butter het antwoord op alles is

Shea butter is een boterachtige (eetbare) substantie afkomstig van de noten van de Karité boom, ook wel shae boom genoemd. Deze boom groeit alleen in Afrika. De boter staat bekend om de helende werking en ultra-hydraterende eigenschappen. Het smelt wanneer het in aanraking komt met lichaamstemperatuur, waardoor je het gemakkelijk kunt uitsmeren. Warm het daarom eerst even op in de handpalm. 

Waarom Shea butter het antwoord op alles is

Waarvoor gebruik je Shea butter?

Je kunt je beter afvragen, waarvoor niet. Shea butter bevat alantoïne en alantoïne stimuleert het herstellend vermogen van je huid. Daarnaast zit het vol met vetzuren en vitamine A, D, E en F, die helpen de huid verzachten, hydrateren en beschermen. Hierdoor is het geschikt...

... als dagcrème
... voor een (extreem) droge huid
... tegen huidirritatie of acne
... tegen huidaandoeningen zoals ecseem en psoriasis
... als anti-age (rimpels, lijntjes, donkere kringen, pigmentvlekken)
... tegen striae en zwangerschapsstriemen (en zelfs perineumolie)
... tegen littekens of kloofjes
... als lippenbalsem
... als oogcrème
... als massagecrème
... aftersun en zelfs lichte zonnebrandcrème (factor 6 tot 10)
... als haarverzorging en hittebescherming voor het haar
... als babyolie en bij luieruitslag
... als basis voor zelfgemaakte producten (zoals deodorant)

 

Pure skin food dus! Wil je nu gelijk shea butter proberen? Ga naar de dichtsbijzijnde natuurwinkel of bestel online bij Holistic Doula of Bol.com. Kies voor een 100% pure variant en geniet van shea butter rechtstreeks uit de natuur. De geur kan even wennen zijn.

 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top