Fashion

Waarom Doutzen voor rood koos tijdens het Met gala

Waarom Doutzen voor rood koos tijdens het Met gala

Afgelopen maandagavond vond het jaarlijkse Met gala van Vogue hoofdredactrice Anna Wintour opnieuw plaats in het Metropolitan Museum in New York. Genodigden verschenen in hun meest creatieve creaties, maar onze ogen waren toch weer op Doutzen gericht. Hoe doet ze dat toch?

Dit jaar was het thema van het gala: Rei Kawakubo/Comme des Garcons: Art Of The In-Between, een eerbetoon aan de Japanse ontwerpster Rei Kawakubo. Modellen, acteurs en zangers pakten flink uit. Wat is dat toch dat Doutzen altijd onze aandacht (en die van iedereen) weet te trekken? Waar Rihanna verschijnt in een extravagant bloemenontwerp en Kendall met blote billen over de rode loper gaat, blijft Doutzen bescheiden, maar zeker niet minder eyecatching. Behalve haar schoonheid heeft Doutzen ook een aantal trucjes, namelijk:


1. Doutzen maakt keuzes

Als je kijkt naar Doutzens rode loper verschijningen, en dat zijn er heel wat (bekijk hier al haar Cannes looks), dan kiest het topmodel altijd voor balans. Een uitgesproken jurk vraagt om natuurlijke make-up en een bescheiden jurk wordt aangevuld met een smashing oogmake-up look of knalkleur op de lippen. Naar het Met gala droeg Doutzen een eyecathing off-shoulder jurk met een strakke taille en een gelaagde rok met zakken van Brock Collection. Haar haren droeg de Nederlandse in een middenscheiding met natuurlijke waves tot net over haar schouders en ook haar make-up was licht en naturel.


2. Doutzen koos voor rood!

En dit is een tactische keuze. Uit onderzoek blijkt namelijk dat vrouwen zich sterker en zelfverzekerd voelen wanneer zij rood dragen. Daarnaast worden vrouwen in rood als aantrekkelijk gezien. Mannen worden namelijk onbewust aangetrokken door rood en vrouwen worden bang van andere vrouwen die rood dragen. Dit laatste moet vast niet de bedoeling zijn geweest van Doutzen. 

Bekijk de foto's hieronder en zeg nou zelf, was Doutzen niet weer een plaatje?!
 


Meer zien van het Met gala? Bekijk hier nog alle rode loper looks en de achter de schermen beelden.

Deel dit artikel
Back to top