Beauty

Waarom banana powder een trend is in beautyland

Waarom banana powder een trend is in beautyland

De term 'banana powder' duikt de laatste tijd steeds vaker op in beauty land. Zowel beautybloggers als professionals zweren bij het product en poederen er lekker op los. Geen idee wat 'banana powder' is en waar je het voor gebruikt? TrendAlert legt het uit!

Banana powder heeft in principe niets te maken met bananen. Het poeder heeft haar naam te danken aan haar warme, gele kleur (die op die van een banaan lijkt). Het wordt gebruikt om foundation te fixeren, geeft een mooie matte finish en zorgt ervoor dat make-up langer blijft zitten. De matte finish ontstaat doordat banana powder de huideigen oliën absorbeert. 

 

How to

Hoe het werkt? Je brengt eerst je foundation en/of concealer aan en vervolgens de banana powder. Daarna ga je verder met de rest van je make-up. Klinkt dit bekend? Dat kan kloppen, want deze methode lijkt erg op 'baking'. Bij baking gebruik je echter een transparante poeder, terwijl banana powder dus een gele tint heeft. Producten met een gele ondertoon zorgen voor een frisse uitstraling, waardoor ze heel geschikt zijn om bijvoorbeeld donkere kringen mee weg te werken of een grauwige tint te doen opleven. Het voordeel van banana powder is dus de frisse, elegale teint die je ermee creëert. 

Helaas, banana powder werkt niet voor iedereen. Vooral vrouwen met een licht getinte tot donkere huid met een olijfkleurige, gouden of gelige ondertoon hebben baat bij banana powder. Heb je een ivoorkleurige of rozige huid? Blijf dan beter uit de buurt van banana powder...

 

Heb jij ervaring met banana powder?

 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top