Beauty

Verbrand? Dit moet je wel en niet doen

Verbrand? Dit moet je wel en niet doen

Ben je de tijd vergeten in de zon, lekker in slaap gevallen of ben je te eigenwijs om jezelf in te smeren? Door één van deze redenen kun je flink verbranden. Het is een pijnlijk gevoel en het ziet er ook nog eens vervelend uit. Wat moet je wel en niet doen als je verbrand bent? Je leest het hieronder. 

It’s a yes

#1 Koel de eerste uren nadat je erachter bent gekomen dat je verbrand bent. Je kan dit doen met een vochtige doek, een zak ijs in een doek of door een koude douche te nemen. Hierdoor verdwijnt de warmte uit jouw huid en voorkom je roodheid.

#2 Be sweet. Wees lief voor je huidje. Smeer hem daarom goed in met aftersun, een luchtige nacht lotion of een andere voedende crème. Aloë Vera wordt jouw huid nu ook extra blij van!

#3 Ga direct uit de zon wanneer je voelt dat je aan het verbranden bent. Zoek een plekje op in de schaduw of ga naar binnen.

#4 Blijf water drinken, hierdoor droog je niet uit en herstelt jouw huid sneller!

It’s a no

#1 Wanneer je jouw huid gaat koelen, plaats dan het ijs dan niet direct op je huid, maar wikkel het in een doek.

#2 Smeer je huid niet in met dikke producten zoals balsem of dikke crème. Dit zorgt er juist voor dat de warmte op je huid blijft liggen.

#3 Probeer producten te gebruiken zonder geurstoffen. Je huid is namelijk erg gevoelig nu en parfum kan daardoor gaan irriteren.

Be prepared

Het is altijd goed om voorbereid te zijn, smeer je daarom op zonnige dagen altijd in. Of je in de zon gaat liggen of niet, ook wanneer je buiten loopt vang je zonnestralen en een laagje zonnebrand kan geen kwaad. Er bestaan kleine flesjes met zonnebrand, neem er altijd eentje mee in je tas. Wie weet heb je onverwachts een leuke beach date!

Rule no.1:Smeer je altijd in wanneer je de zon in gaat!

Beeld: Instagram, @thelumagrothe, @realbarbarapalvin

 

Deel dit artikel
Back to top