Beauty

Tips voor het aanbrengen van eyeliner

Tips voor het aanbrengen van eyeliner

Eyeliner, we hebben er een haat-liefdeverhouding mee. Wat is het aanbrengen ervan soms toch een gevecht, maar wat kan een winged eyeliner toch prachtig staan.. Don't give up! Lees deze tips en je hebt het binnen no time onder de knie.

 

Houd eyeliner laag vast

Houd je eyeliner vast aan het einde. Dit kan al veel verschil maken. Als je hem hoog vast houdt dan komt er namelijk te veel druk op het kwastje, waardoor je een minder strakke lijn kan tekenen.

 

Kin omhoog

Kantel je kin iets omhoog tijdens het aanbrengen van de eyeliner. Kijk dan naar beneden in de spiegel, zodat je ogen half dicht zijn. Dit trucje voorkomt dat de eyeliner boven op je ooglid terecht komt en dat je het oneven aanbrengt.

 

Eerst oogschaduw

Breng eerst oogschaduw aan en daarna eyeliner. Poeder werkt namelijk als een magneet voor vloeibare eyeliner. Dit zorgt er dus voor dat je minder snel uitschiet en het voorkomt vlekken de rest van de dag.

 

Richtlijn

Als je trillende handen hebt tijdens het aanbrengen van eyeliner, teken dan eerst een lijn met een potlood. Zodra je daarmee de juiste vorm hebt ‘geschetst’, kun je de lijn overtrekken met eyeliner voor meer diepte. 

 

Uitgeschoten?

Een foutje kan de beste overkomen. Om dit te herstellen of randen te verfijnen zonder de rest van je make-up te verpesten, kun je het beste een wattenstaafje met micellair water gebruiken. Dit is niet vet en beschadigt je gevoelige huid rondom je oog niet.

Good luck! Heb jij nog een goede tip? Laat het ons weten in een reactie hieronder!
 

Deel dit artikel
Back to top