Beauty

Tips om er fris uit te zien op een hete zomerdag

Tips om er fris uit te zien op een hete zomerdag

De wet hair look en een glimmende, klamme huid kunnen er mooi uitzien op de catwalk met een aantal grote spotlights erop gericht. In real life doet het echter vermoeden dat je drie kwartier hebt vastgezeten in een stilstaande trein zonder airco, en dat ziet er toch minder sexy uit. Daarom hebben wij een aantal tips voor je om er toch fris uit te blijven zien op een benauwde zomerdag.

Is je haren föhnen in jouw hete appartement een gevaar voor eigen leven of smelt jij weg achter je bureau omdat de airconditioning het op jouw werk niet doet... dan heb jij deze tips nodig in je leven. 
 

Zo blijf je er fris uitzien op een hete zomerdag


Luminous skin

Het doel is een charmante vacation-like glowy luminous skin en niet een klamme huid. Glanzend en niet glimmmend. Heb je een droge huid, dan begin je met een serum. Heb je een vette huid, dan kun je beter voor een matterende lotion gaan. Gebruik vervolgens een highlighting primer en een paar druppeltjes foundation en breng dit aan met een buffing kwast, om te voorkomen dat je het product ziet zitten. Gebruik vervolgens een make-up setting spray om ervoor te zorgen dat de basis goed op zijn plek blijft zitten. Tip! Bewaar de setting spray in de koelkast, dan is hij ook meteen lekker verkoelend. 

 

Bright eyes

Ook al gebruik je geen oogschaduw, dan is het evengoed de moeite waard om eyeshadow primer te gebruiken. Het zorgt er niet alleen voor dat je eyeliner en mascara op zijn plek blijven zitten, het corrigeert ook direct oneffenheden en roodheid. Het is de gemakkelijkste manier om een uitgeslapen en frisse blik te creëeren. Breng vervolgens eyeliner aan op en onder de wimperrand, zodat het lijkt alsof je er niets hebt zitten. Een paar likjes mascara en je ogen zijn klaar.
 

Full lips

Op een warme dag wil je je niet druk maken over je lippenstift en of die goed zit. Laat daarom de donkere kleuren achterwege. Voor een frisse look is een glossy nude lip super geschikt. Start met een nude lippotlood en breng daaroverheen een rosy, nude lipbalm aan. Easy as that!


Wow brows

Een sterke, strakke brow is perfect voor zomerse dagen, want het doet veel voor je gezicht en tegelijkertijd ziet het er niet uit alsof je (veel) make-up draagt. Vul de wenkbrauwen in met een potlood of poeder en houd ze vervolgens op hun plek met transparante wenkbrauwgel. Stap voor stap weten hoe je dit doet? Kijk hier hoe je in 2 minuten perfecte wenkbrauwen creëert.


COOL Hair

Het is te warm om het los te dragen en het ter plekke opsteken van de lokken terwijl je al verhit bent, geeft ook niet altijd de beste resultaten. De oplossing? Een lage paardenstaart. Kies voor een midden- of zijscheiding en kam het haar ongeveer vanaf het midden naar achteren. Zet de staart vervolgens vast met een dun elastiekje en plak de losse haartjes vast door middel van een lak. Tenslotte breng je er nog een shine spray over aan et voilá!Wat zijn jouw beauty tips om er fris uit te zien op een hete zomerdag?

Beeld:  Anna Selezneva in Harper's Bazaar Germany
Deel dit artikel
Back to top