Lifestyle

Stressgevoel verminderen in vier simpele stappen

Stressgevoel verminderen in vier simpele stappen

We kennen het gevoel eigenlijk allemaal wel: stress! Je moet solliciteren of presenteren voor een grote groep mensen. Not so fun. Maar er is een trucje om snel van dit vervelende gevoel af te komen. En het enige wat je nodig hebt, zijn je tien vingers.  

 

STAP 1

Je begint met het nadoen van de ‘prima’ emoticon. Je wijsvinger druk je tegen je duim. Zorg dat je vingers elkaar stevig raken en denk aan een moment wanneer je je uitgeput voelde na een goede work out. Een moment waar je achteraf echt trots op jezelf was.

 

STAP 2

Zorg nu dat je middelvinger en je duim elkaar raken. En denk terug aan een moment dat je een groot compliment kreeg. Maar dan ook echt een groot compliment, dus niet: hé leuke broek. Denk aan iets wat voor jou belangrijk is. En probeer opnieuw dat moment te herleven. Adem een paar keer diep in en uit en ga door naar de volgende stap.

 

STAP 3

Je voelt het vast al aan komen, het is nu de beurt aan je ringvinger. Denk bij deze stap terug aan een moment dat je je geliefd voelde. Dit hoeft niet per se een romantisch moment te zijn. Je kan je ook geliefd voelen door een lief gebaar van een familielid of door je vrienden. Herleef het moment waar je als eerste aan denkt.

 

STAP 4

Bij de laatste stap moeten je pink en duim elkaar raken. Ga nu terug naar de mooiste plek waar je ooit bent geweest. Probeer zoveel mogelijk details te herinneren: de omgeving, het geluid, de geur. Voel je thuis op deze speciale plek en adem in en uit.

 

Hierna moet jij je veel rustiger en fijner voelen! En hoe vaker je deze oefening doet hoe sneller en makkelijker het gaat. Let’s kick some ass.

 

Heb jij nog een goede tip tegen jouw stressgevoel? Laat het ons weten!

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top