Lifestyle

Sleep hack: snacken voor het slapen voor een goede nachtrust

Sleep hack: snacken voor het slapen voor een goede nachtrust

Het is al jarenlang een gouden regel om twee uur voor het slapen beter niets meer te eten. In je slaap zou je niets meer verteren en dus zou dit leiden tot gewichtstoename en zo waren er meer gezondheidsredenen. Maar nu horen we andere geluiden van een slaapexpert. Namelijk: snacken om in slaap te kunnen vallen en beter te slapen. Klinkt als muziek in de oren, niet?
 

"Er zijn zeker snacks die je kunt eten terwijl je nog steeds de juiste hoeveelheid nachtrust krijgt," vertelt slaapexpert en oprichtster van Thegoodnightco.com Shea Morrison. "Sterker nog, bepaalde voeding bevordert het herstelproces en helpt zelfs bij het in slaap vallen." 

Snacking before napping

Voorbeelden van voedsel die dit voor jou kunnen doen zijn hüttenkäse, banaan en havermout. Ook kropsla zou wonderen verrichten. Wist je dat sla vroeger in de Romeinse tijd een slaapmiddel was? Inderdaad, met snacken refereren we hier dus niet naar een hamburger of koekjes. Maar eten is eten, dus wij zijn zeker niet minder blij! Daarnaast worden ook zware maaltijden, vlees en alcohol nog altijd afgeraden aangezien dit soort voedsel  langer in je maag zit dan nodig is.Deze sleep hack heeft te maken met snacken voor het slapen

Beeld: Instagram @thehautepursuit

 

Heb jij een snack die je graag voor het slapen eet? Laat het ons weten!
 

Deel dit artikel
Back to top