Lifestyle

Science says: selfies nemen maakt je gelukkig

Science says: selfies nemen maakt je gelukkig

Als je opzoek bent naar het perfecte excuus om aan de lopende band selfies te schieten, wij hebben 'm voor je gevonden; volgens de wetenschap word je er dolgelukkig van. Hoe dit precies zit? We leggen het hieronder even uit. 

Het selfie onderzoek

Onderzoekers van de University of California hebben het nemen van selfies onder de loep genomen. Voor de studie volgden zij vier weken lang een groep studenten die onderverdeeld werden in drie groepen. In week één werd getoetst hoe álle deelnemers zich over het algemeen voelden. In de daaropvolgende weken maakte groep één selfies. Aan groep twee werd verzocht foto’s te maken van “leuke dingen” en aan groep drie werd de opdracht gegeven beelden te schieten en deze door te sturen naar iemand die het plaatje wel zou kunnen waarderen. 

De uitkomst?

De groep studenten aan wie verzocht werd selfies te maken bleek het gelukkigst te zijn! Acties als het aanbrengen van de juiste make-up, zoeken naar de beste angle en het perfecte licht - eigenlijk alles wat je doet vóór je een selfie neemt - zorgen voor een gevoel van geluk. 

Good to know, wij gaan dus lekker verder met het schieten van héél véél selfies. Jij? Je vindt hier trouwens een aantal fijne tips voor het nemen van de perfecte selfie.

Veel selfie plezier!

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top