Lifestyle

Science says: make-up dragers verdienen meer geld

Science says: make-up dragers verdienen meer geld

Haal al je make-upproducten en kwasten maar tevoorschijn, vrouwen die make-up dragen verdienen namelijk meer cash! Zo suggereert een recentelijk onderzoek. Je leest hier de feiten.

More make-up, more cash

Voor de studie, gepubliceerd in Research in Social Stratification and Mobility zijn de deelnemers aan een uitgebreide vragenlijst onderworpen. Onder andere kwamen vragen over hun baan, status en de tijd die ze aan het uiterlijk besteden aan bod. Wat blijkt? Natuurlijke schoonheden verdienen een stuk meer dan degenen die wat minder geluk hebben met wat ze mee hebben gekregen van Moeder Natuur. Echter, wanneer deze laatste groep iets meer effort steekt in haar make-up en kledingkeuze schiet ook haar salaris omhoog. 

It’s so unfair

Voor onze mannelijke aardbewoners is het allemaal een stuk makkelijker, zo stellen de onderzoekers. Waar mannen wegkomen met enkel het poetsen van de tanden, een beetje aftershave sprayen en een kammetje door het haar, moeten wij vrouwen uren voor de spiegel staan om evenveel centen te verdienen. *Zucht. Anyway, pass us that make-up brush. Like right now!

Hoeveel tijd besteed jij dagelijks aan jouw uiterlijk?


Beeld: Instagram @Maybelline

Deel dit artikel
Back to top