Lifestyle

Science says: drink op dit tijdstip géén koffie

Science says: drink op dit tijdstip géén koffie

Ben jij ’s ochtends niet vooruit te branden voordat je jouw trouwe bak koffie achter de kiezen hebt? We have news for you; het blijkt allemaal tussen de oren te zitten. Aldus de wetenschap…

Uit een recentelijke onderzoek van de Uniformed Services University of the Health Science in Bethesda is gebleken dat het nuttigen van een kop koffie tussen 8.00 en 9.00 uur in de ochtend geen tot nauwelijks effect heeft. 

Und warum?

Hoe dit kan heeft alles te maken met de 24-uurscyclus van onze hormonen. Het hormoon cortisol - die ervoor zorgt dat we ons alert en wakker voelen - wordt op bepaalde tijdstippen door ons lichaam vrijgegeven; tussen 8.00 en 9.00 uur, 12.00 en 17.00 uur en rond 18.30. Nuttig je op deze tijdstippen koffie, dan raak je gewend aan de cafeïne van het warme drankje. Met als gevolg dat het “cortisoleffect” verdwijnt en je nog meer koffie nodig hebt. Bovendien wordt de productie van het stresshormoon verhoogd, waardoor jouw ritme op een gegeven moment van slag is. Dusss, morgen een bakkie minder?

 

Deel dit artikel
Back to top