Beauty

Science says: 4 beauty hacks die je succesvoller maken

Science says: 4 beauty hacks die je succesvoller maken

We gebruiken graag make-up om onze natuurlijke schoonheid te benadrukken. Gewoon omdat we dat fijn vinden, puur voor onszelf. Nu blijkt dat het ook de manier waarop anderen je zien beïnvloedt en zelfs invloed heeft op je succes. Dat klinkt best heftig, maar als je het onderstaande lijstje leest dan is het eigenlijk zo gek nog niet... Lees de vijf hacks daarom snel en gebruik het in je voordeel!

 

Hello lipstick!

 

Onderzoekers van Havard hebben ontdekt dat vrouwen die vaker dan vier keer in de week lipstick dragen, gezien worden als zelfverzekerde vrouwen. Lipstick dragers hebben - in tegenstelling tot lippenbalsem liefhebbers - daarnaast meer kans op leidinggevende functies. Lipstick is the key to succes!

 

Wake up darling

Sta jij graag vroeg op (om te make-uppen)? You're lucky. Vroege vogels hebben namelijk een grotere kans op carrière succes. Ochtend mensen zijn vaak pro actief en dat is een eigenschap die gekoppeld wordt aan goede werkprestaties, carrière succes en hoge lonen. 

 

Don't snooze

Don't hit the snooze button! Want uit een onderzoek uitgevoerd in 2016 door socialogen bleek dat vrouwen die veel tijd besteden aan hun verzorging meer verdienen op de werkvloer. Dus neem 's ochtends goed de tijd voor je beauty routine, fohn je haar en lak vooral je nagels wat vaker.

 

Bye bye nude!

Wij zijn op de redactie groot fan van nude lipstuck en subtiele oogschaduw, maar nu blijkt uit onderzoek dat we toch beter voor een opvallende look kunnen gaan. Vrouwen die gedurfde make-up dragen naar hun werk worden namelijk als concurrentie gezien. Ook al willen we graag denken dat onze cosmetische voorkeuren hier niks mee te maken hebben, we weten ook dat je je soms heel anders kunt voelen met een goede cat eye of een donkere lipstick op.

 

Ga jij één van deze beauty hacks proberen? Laat het ons weten! 

 

Beeld: Instagram @paulsmithdesign
Deel dit artikel
Back to top