Fashion

Ripped jeans are here to stay

Ripped jeans are here to stay

Gescheurde boyfriend jeans, skinny jeans met open knieën en een vintage Levi’s met gaten. In de zomer werd de ripped jeans volop gedragen, maar deze gescheurde denim gaat gewoon mee naar het volgende seizoen. Ook in de herfst gaan we de ripped jeans veel in het straatbeeld zien en wij geven tips voor hoe je deze trend kunt combineren. 

http://www.graziadaily.co.uk/2015/01/the-most-unlikely-a-list-friends-on-instagram#image-15

Ripped in every way

Boyfriend, skinny, mom of cropped; ripped jeans zijn de hot denim trend du jour. Het is de meest gespotte trend tijdens Fashion Week en ook celebs worden er steeds weer in gespot. Een nieuwe trend is het zeker niet: de ripped jeans is er al enige tijd en it’s here to stay. Waarom? De trend is tijdloos en veelzijdig, doordat een ripped jeans binnen iedere stijl past, in elke vorm (en kleur!) verkrijgbaar is en ieder seizoen gedragen kan worden. Denk maar aan een baggy, skinny of slouchy fit; een normale lengte, een 7/8-lengte, opgerold of afgeknipt; en een lichte of donkere wassing, gebleekt of bewerkt. Tenslotte is er nog de mate van ripped of destroyed. Waar de één kiest voor een keurige scheur op de linkerknie, gaat de ander voor een variant waarbij er meer been dan jeans te zien is. 
 

Ripped jeans are here to stayRipped jeans are here to stay Ripped jeans are here to stay

Fearne Cotton en Lily Aldridge

 
 

bright lip

How to wear

In de zomer droegen we de ripped jeans in combinatie met een crop top, T-shirt of  body stocking, maar dit gaat niet op voor deze tijd van het jaar. We zullen het iets warmen moeten opzoeken. Hoe we de ripped jeans dan combineren? Met een fluffy jumper of een oversized grof gebreide trui zoals radio-dj Fearne Cotton en model Lily Aldridge. Met een lang vest kun je nog steeds jouw favoriete crop top of T-shirt op de destroyed denim dragen. Ook blazers en jeans blijven een gouden combinatie, want hiermee geef je de look verfijning en elegantie. Actrice Jessica Alba houdt haar look chic en relaxed dankzij een grijze waterfall blazer en hoge hakken.

Ripped jeans are here to stay Ripped jeans are here to stay Ripped jeans are here to stay

Jessica Alba, Miroslava Duma en Rihanna


 

Ripped jeans, bright lip

De ripped (boyfriend) jeans geeft een look al snel een stoer, rebels of boyish uiterlijk. Een truc die velen, waaronder Jessica Alba en de Russische modejournaliste Miroslava Duma, al toepassen is een paar high heels onder de opgerolde pijpjes van de gescheurde spijkerbroek. Een andere tip is een felle kleur lipstick op de lippen. Rihanna geeft het perfecte voorbeeld met een gescheurde jeans op een paar stoere Timberland boots en een grijze casual trui. Deze look is mannelijk, maar hier brengt ze verandering in door een dieprode kleur op haar lippen te dragen.
 

bright lip

Tip!

Gebruik een felroze kleur
om een look op te frissen
en draag donkerpaars of burgundy
in combinatie met een mom jeans
voor een 90s feel. 
 

 

 

Beeld: Getty Images/ Thinkstock
Deel dit artikel
Back to top