Lifestyle

Muggenbeet? Deze 7 middeltjes werken tegen de jeuk!

Muggenbeet? Deze 7 middeltjes werken tegen de jeuk!

Het muggenseizoen is weer geopend! Slapeloze nachten en ontzettende jeuk: het komt je vast bekend voor als slachtoffer van de mug. Maar wat doe je als je 's ochtends ontdekt dat je gestoken bent? De volgende zeven middeltjes werken tegen muggenbulten...

1. Zout

Een geweldige oplossing, want wie heeft er geen pot zout in de keuken staan? Maak de huid waar die muggenbult zit vochtig en scrub met wat grof zout. Laat het enkele minuten inwerken en spoel het vervolgens schoon met warm water. 

2. Citroen of Limoen

Citroen- of limoensap kan een de jeuk van een muggenbeet verlichten. Snijdt de vrucht in schijfjes en leg er één op iedere muggenbult. Natuurlijke zuren voorkomen niet alleen jeuk, maar ook infecties. Twee vliegen (of muggen;) ) in één klap dus.

3. Asprine

Nog iets wat je altijd in huis hebt: asprine of paracetamol. Breek de tablet doormidden en maal hem fijn. Meng vervolgens met water tot er een pasta ontstaat. Deze smeer je op de muggenbult. 

4. Tandpasta

Over pasta gesproken: ook tandpasta kan helpen tegen een muggenbeet. Smeer een klein beetje op de bult en de jeuk verlicht vrijwel meteen. 

5. Banaan

Deze zie je misschien niet aankomen, maar ook banaan hoort in dit rijtje thuis. Wrijf met de binnenkant van een bananenschil over de bult. De suikers aan de binnenzijde van de schil helpen vocht uit de muggenbult te onttrekken. 

6. Weegbree

Deze wilde plant groeit in de berm, vaak naast brandnetels. Knijp het blad fijn in je hand en smeer het sap op de muggenbult. 

7. Tea Tree olie

Deze natuurlijke olie verminderd zwellingen waardoor ook de jeuk afneemt. Tea Tree Olie schijnt trouwens ook te werken tegen infecties en puistjes, dus genoeg redenen om dit wondermiddel in huis te halen!

 

Ken jij nog meer middeltjes tegen muggenbulten?
 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top