Oogmake-up

Met deze trucs zeg je jouw wallen voorgoed vaarwel!

Met deze trucs zeg je jouw wallen voorgoed vaarwel!

Wallen en donkere kringen onder de ogen kunnen je makkelijk tien jaar ouder doen lijken. Daarom is het de hoogste tijd om deze krengen voorgoed vaarwel te zeggen! En dat doe je met de volgende simpele trucjes.
 

Oma weet raad

Komkommerschijfjes, afgekoelde (kamille)theezakjes of koude eetlepels op de ogen leggen; deze huis-tuin-en-keukentrucjes werken écht om van je wallen af te komen. Een andere truc die ook vaak door modellen wordt toegepast - vast op advies van grootmoeder - is het gebied waar de wal zich bevindt in te smeren met aambeienzalf. Deze zalf heeft een ‘krimpend’ effect en gaat hiermee dus ook puffy eyes tegen.

 

Voorbereiding is het halve werk

Door zoveel mogelijk op je rug te slapen - bij voorkeur met een extra kussen onder het hoofd - verklein je de kans op wallen en dikke ogen. De schoonheidvoordelen van de nachtrust op de rug door te brengen zijn trouwens sowieso enorm. Je leest hier al deze voordelen en hoe je een rugslaper wordt. Want geloof ons, dat wil je! En nog een must; hoe moe je ook bent vóór het slapengaan, maak ten alle tijden het gezicht goed schoon.

 

Pak de bron aan

Naast structureel slaaptekort en genen spelen voeding, alcoholgebruik en roken ook een grote rol bij het krijgen van wallen. Wellicht overbodig om te zeggen dat je die glaasjes wijn en sigaretten liever kunt laten staan, of spreek in ieder geval met jezelf af dat je alleen (met mate) mag roken en drinken tijdens de vrijmibo.

 

Plan B

Werkt niets en moet je a la minute van je wallen plus kringen af, dan is een concealer je beste vriendin. Het is wel uitermate belangrijk om dit product op de juiste manier aan te brengen, want doe je het niet goed kan het zijn dat je de wallen juist accentueert in plaats van camoufleert. Je leest hier hoe je dit het beste kunt doen. 

Succes!

Beeld: iStock/Priscilla
Deel dit artikel
Back to top