Face & Sculpting

Met deze tips heb je zéker een mooie paspoortfoto

Met deze tips heb je zéker een mooie paspoortfoto

Vre-se-lijk;? een foeilelijke paspoortfoto waar je tien jaar aan vast zit. We know #firtsworlproblems, maar het is toch wel heel fijn als je dit reisdocument tevoorschijn kunt toveren met een knappe versie van jezelf. De redding is hier ladies, met deze tricks ben je gegarandeerd van een mooie paspoortfoto!

We say no to mug-shots!

Je kent ze wel, van die pasfoto’s waarop het lijkt alsof je een eersterangs crimineel bent. Of een glimmend hoofd hebt waar je U tegen zegt. Oké, misschien liever dit laatste dan een potentiëlele mug-shot, maar beide niet erg fijn. Gelukkig zijn er tal van make-up en verzorgingsproducten waarmee je goed voorbereid op de foto gaat en een fraai plaatje in je paspoort kunt laten plakken. Je vindt hier een lijstje van wat je nodig hebt en wat je moet doen.
 

1. Gebruik een primer

Vanwege de harde belichting kan de huid dof ogen. Dit kun je tegengaan door een anti-dull primer te gebruiken. Deze geeft een stralende en gezonde gloed aan het gezicht.

 

2. Voorkom glans

In het dagelijks leven is een highlighter onze beste vriendin voor een glowy en dewy huid, maar op de foto kan dit vettig ogen. Breng daarom liever een poeder aan voor een matte finish.
 

3. Boost je wimpers

Een makkelijke manier om eruit te zien als een effortless beauty op de foto is door de focus te leggen op de ogen. Dit krijg je voor elkaar met behulp van een goede mascara. Met de Push Up Drama van Maybelline creëer je een mooie oogopslag en heb je zelfs geen wimperkrultang nodig.
 

4. No nude lipstick

Een nude lipstick is prachtig, maar door de flitser kun je flets ogen met deze kleur op de lippen. Met een roze lipsticktint geef je de foto meer leven.
 

5. Vergeet de bronzer niet

Nog een manier om de fletsheid van de flitser tegen te gaan is het gebruik van een bronzer. Breng vóór je op de foto gaat een flinke hoeveelheid van dit product aan, meer dan je anders zou doen.
 

6. Wees niet te experimenteel met je lokken

Zodra we op de foto gaan hebben we soms de neiging om te experimenteren met het haar. Keep it simple, en wijk niet teveel af van je dagelijkse coupe. Dan weet je tenminste zeker dat je je haarlook kunt waarderen. 

Mocht je binnenkort een pasfotomomentje op de planning hebben staan, de benodigde producten staan hieronder voor je klaar. Succes!

 

Beeld: Instagram @emanueleferrariph
Deel dit artikel
Back to top