Beauty

Met deze slechte beauty gewoontes moet je stoppen

Met deze slechte beauty gewoontes moet je stoppen

Ben je er nog steeds niet mee gestopt? Al een paar keer hebben we je vertelt dat deze gewoontes niet goed zijn voor je huid, haar en lichaam. Maar voor de eigenwijze damens onder ons willen we het je nog een keertje uitleggen. Lees hieronder de slechte beauty gewoontes waar je echt mee moet stoppen. Volgende keer meteen luisteren!

Expiration date

Producten gebruiken die over de datum zijn, is slecht voor je huid. Dit snappen we allemaal. Houd jij in de gaten of de producten die je gebruikt over de datum zijn? Vanaf nu wel!

Do not over touch

Of het nu gaat om het aanraken van je haar of van je gezicht, te veel aanraking is nooit goed. Voor je gezicht zorgt het ervoor dat er bacteriën op je gezicht komen waardoor je onzuiver heden krijgt. Door te veel aanraking met je haar word het vetter door de oliën die er ontstaan tijdens de wrijving. So do not over touch.

Sometimes it's time to say goodbye

Net heb je als het goed is afscheid genomen van een aantal make-up producten die over de datum zijn. Neem ook gelijk afscheid van oude beauty blenders. Beauty blenders behouden veel bacteriën die jij vervolgens veder over je gezicht verspreid. Bye bye beauty blender!

Time to sleep

Hier hoeft niet veel uitleg bij. Slapen met je make-up op is niet goed voor je huid. Never do that again!

Don't forget to clean

Elke week je kwasten schoonmaken, het is misschien veel gevraagd maar het heeft zo veel voordelen! Lees ze hier. 

Gym time

 Super dat je naar de sportschool gaat! Vergeet je alleen niet om je make-up eraf te halen? Laat je jouw make-up op je gezicht zitten tijdens het sporten kan dit zorgen voor een droge huid, mee-eeters en acne. Voel je je niet fijn in de sportschool zonder make-up dan hebben wij hier de tips voor de perfecte sportschool look.

Sharing is caring

Natuuurijk is het super lief dat je alles wilt delen met je bestevriendin, moeder, zus of buurmeisje. Vergeet alleen niet dat bijvoorbeeld jouw mascara in contact komt met jouw oog. Leen je jouw mascara aan een ander komt het ook in contact met dat oog. Hierdoor kunnen jullie beiden infecties krijgen.

Is het nu dan eindelijk afgelopen met deze slechte gewoontes?

Beeld: Instagram, @lorealmakeup, @thelumagrothe

 

Deel dit artikel
Back to top