Lifestyle

Met deze simpele truc maak je de beste eerste indruk

Met deze simpele truc maak je de beste eerste indruk

Wanneer je een goede eerste indruk wilt maken, is het heel normaal dat jouw focus ligt op het interessant en indrukwekkend willen overkomen. Daarnaast is het ook volstrekt normaal dat je je geliefd wilt voelen. Het is namelijk heel fijn om aardig gevonden te worden. Maar volgens David Burkus, auteur en professor in leiderschap en innovatie, is dit niet de beste aanpak voor een super eerste indruk. 

Mensen geloven vaak dat ze zelf aan het woord moeten zijn om interessant over te komen, maar niets is minder waar. Volgens David Burkus is de allerbeste manier om een geweldige eerste indruk te maken om oprecht geïnteresseerd te zijn in de persoon die je ontmoet. Dus in plaats van jezelf proberen goed neer te zetten door met jezelf bezig te zijn en hoe je overkomt, kun je je beter op de ander richten. Maar hoe zorg je dat je echt geïnteresseerd overkomt?

It's you, not me

Dat doe je door mensen vragen te stellen, door goed te luisteren naar de antwoorden en door te vragen. Vraag wat iemand doet en waarom ze het zo leuk vinden. Vraag naar hobby's, gewoontes, passies, dromen, kinderen en jeugd.  Makkelijker gezegd dan gedaan, maar probeer er bij te blijven met je gedachten en actief te luisteren. In plaats van bezig te zijn moet hoe je overkomt tijdens een kennismaking, probeer je je aandacht te houden bij wat er wordt gezegd en met jou wordt gedeeld. Zo kun je het gesprek voortzetten door waarom-vragen te stellen of iets in de trant van "vertel me meer..." te zeggen als je echt geïnteresseerd bent. Op deze manier zullen mensen je zeker onthouden. Ga jij het proberen bij jouw volgende netwerkborrel of kennismaking gesprek?
 

"When you talk you are only repeating what you know but when listen you may learn something new"

Beeld: BrunoPress
Deel dit artikel
Back to top