Face & Sculpting

Met deze 8 trucjes sta jij goed op iedere foto

Met deze 8 trucjes sta jij goed op iedere foto

We nemen het hele jaar door foto's en selfies, maar tijdens de feestdagen worden jouw poseer skills pas echt op de proef genomen. Laat dit niet aan het toeval over maar bereid je voor! Met deze trucjes zorg je dat jij in ieder geval goed op de foto staat. 

8 Trucjes om op iedere kerstfoto verbluffend goed te staan
 

1. Leun naar voren.

Ga rechtop zitten en buig lichtjes voorover. Strek je nek en duw je gezicht iets naar voren. Dit voelt waarschijnlijk heel raar, maar het staat echt beter op de foto. Je gezicht lijkt slanker en je voorkomt een dubbele kin! 


2. Verstop je niet achter je haar.

Stop je haar weg achter je oren -of ten minste één kant, zo accentueer je jouw jukbeenderen. Bovendien, een smokey eye heeft weinig nut als het achter je lokken verborgen zit! 
 

3. Kies jouw hoek. 

Tenzij je een perfect symmetrisch gezicht hebt met supermodellen features, is recht in de camera kijken vrijwel nooit flatterend. Over het algemeen heeft iedereen een goede en slechte kant. Zorg dat jij er achterkomt wat jouw beste kant is, zodat als de camera opduikt, jij weet wat je moet doen!


4. Skip een strakke hairdo 

Een volumineus kapsel met losse, glanzende lokken doen het beter op de foto dan een strakke hairdo. Maar daarentegen kan een flits wel eventuele pluisjes of uitstekende plukjes uitlichten, dus zorg ervoor dat die zijn gladgestreken.


5. Step up your make-up game 

Een natural look is in het echt supermooi, maar op de foto een stuk minder. Blusher, bronzer, highlighter houden van de camera. En ook de ogen mogen aangezet worden en de lippen mogen knallen. Kies voor kleur! 
 

6. Zeg 'Money' 

'Cheese' zeggen is zó geweest. Die 'ie' klank aan het einde van 'money' zorgt ervoor dat jouw mondhoeken omhoog wijzen. Nog een trucje: duw zachtjes met jouw tong tegen de achterkant van jouw tanden. Als je de neiging hebt om in lachen uit te barsten dan zorgt dit trucje ervoor dat je jouw lach een goofy ongecontroleerde grijns wordt.


7. Wees je bewust van de belichting 

En nee dit kan een grote, felle flits niet oplossen. Het gaat erom van elke kan het licht komt. Foto's naar het licht toe zijn altijd het mooist, dus wees de slimste en let op de lichtval in de ruimte en draai indien nodig de hele groep naar de juiste hoek. Ze zullen je dankbaar zijn!
 

8. Wacht nog even met de wijn 

Maak foto's zoveel mogelijk aan het begin van de avond. Alcohol kan roodheid veroorzaken in het gezicht. Je kent het wel, die rode blosjes of zelfs een rode neus. De oogleden gaan zakken en lippen of tanden kleuren paars van die rode wijntjes. Allemaal situaties die je vooral wilt voorkomen. Na drie cocktails ben je echt niet meer scherp genoeg om te denken aan de juiste hoek, de belichting en je postuur! ;-) 


Good luck!

8 Trucjes om op iedere kerstfoto verbluffend goed te staan

Deel dit artikel
Back to top