Fashion

MBFWA: Dorhout Mees & Claes Iversen

MBFWA: Dorhout Mees & Claes Iversen

De laatste dag Amsterdam Fashion Week bezorgde ons twee keer kippenvel, de eerste keer tijdens de show van Dorhout Mees en de tweede keer tijdens de show van Claes Iversen. Beide totaal verschillende ontwerpers, maar o zo goed! Dit is precies waarom we zo van mode houden. 

 

Dorhout Mees


Zij liet zich inspireren door vervallen theaters. Een orkest van vijfendertig man begeleidde de show van Dorhout Mees. De show werd wederom geopend met een prachtige collectiefilm. Esther showde haar negende collectie. Het publiek was zo onder de indruk van haar prachtige show dat er meerdere tranen werden weggepinkt. 

“De grootsheid van een theater waar ooit prachtige stukken zijn opgevoerd in kostuums en grote verhalende decors, afgezet tegen het verval en de melancholische vergetelheid van deze bijzondere ruimtes. De combinatie van zulke uitersten fascineert mij eindeloos,” aldus Esther Dorhout Mees.

Team L'Oreal werkt last-minute nog even het haar en make-up bij.

 

Claes Iversen

Een hoog bn-er gehalte tijdens de show van Claes. Onder andere actrices Bracha van Doesburg en Anna Drijver, maar ook een Leco van Zadelhoff namen plaats op de eerste rij. De ontwerper was de rust zelve. We zagen hem zelfs een aantal shows meepikken deze modeweek. Iversen is een echte professional.

Claes showde zijn tweede ready-to-wear collectie. Wij zouden alles wel willen hebben. Zijn ready-to-wear collectie doet niet onder voor zijn couture en draagt het typische Iversen signature. Hij liet zich inspireren door Nordische sprookjes. En sprookjes-achtig mooi was het. Claes laat weer eens zien waarom hij tot de beste designers van Nederland behoort. Wij zien deze collectie wel de wereld veroveren.

 

 

 

 

Beeld: Timmy Ling voor Fashionscene

Deel dit artikel
Back to top