Beauty

Make-up tips voor vrouwen met een bril

Make-up tips voor vrouwen met een bril

Brillen zijn tegenwoordig weer helemaal hot. Tijdens het dragen van een bril wordt de focus gelegd op je ogen. Je kan hier leuk op inspelen, om je ogen nog beter uit te laten komen. Heb jij een bril en vind je het moeilijk om je make-up daarop aan te passen? Lees dan verder voor de beste tips!

Voordat je gaat beginnen met het aanbrengen van je make-up is het belangrijk dat je kijkt naar welke sterkte je hebt.

Heb jij vergrotende glazen?
Pas dan op met foutjes rond je oog. Door de vergroting in de glazen valt dit namelijk meer op. Zorg en dan ook voor dat je een concealer onder je ogen aanbrengt. Hierdoor worden de wallen onder je ogen kleiner.

Heb jij verkleinende glazen?
Maak je ogen dan niet te zwaar op. Door de verkleining in het glas worden je ogen kleiner. Als je hier ook nog eens een heftige oogschaduw op aanbrengt, krijg je het effect van hele kleine ogen. Dit wil je natuurlijk niet!Wenkbrauwen

De vorm van je wenkbrauwen geeft expressie aan je gezicht. Zorg ervoor dat je wenkbrauwen passen bij het montuur, hierdoor word je gezicht een geheel. Nog een tip, het is belangrijk dat je montuur niet boven je wenkbrauwen uitkomt. Teken je je wenkbrauwen bij? Zorg en dan voor dat je ze niet de stevig aanzet. Hiermee voorkom je een strenge uitstraling.

Kleur

Heeft jouw montuur veel kleur? Probeer dan zoveel mogelijk neutrale kleuren te gebruiken voor jouw oogmake-up. Dit in tegenstelling tot wanneer jouw bril neutrale kleuren heeft. Laat je ogen dan nog meer spreken door ophalende kleuren te gebruiken. Heb je een bril met strepen, stippen of een ander leuke printje. Probeer dan ook de kleur van je oogschaduw hierop aan te passen.

Lipstick

Heb je een bril met een breder montuur, dan is het mooi om een extra laagje lippenstift aan te brengen. Je denkt misschien dat dit teveel wordt. Maar dit zorgt ervoor dat de focus niet alleen op jouw bril ligt, maar ook op jouw mooie gezicht. 

Foundation

Elke brillendrager kent deze struggle. In de loop van de dag krijg je door het dragen van je bril een lijntje op en langs jouw neus. Dit kan worden voorkomen door foundation te fixeren. Dit doe je doormiddel van een fixing spray. Ook kan je voor het gebruik van foundation een primer gebruiken en na het aanbrengen van de foundation je neus extra af te poederen.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top