Beauty

Maak kennis met Maybelline’s allereerste Asian model

Maak kennis met Maybelline’s allereerste Asian model

Anno 2016 zou dit eigenlijk niet zo een big deal mogen zijn, maar Maybelline heeft voor de allereerste keer gekozen voor een Aziatisch model voor de wereldwijde campagne. Toch een vrij bijzondere zet van het bekende beautymerk.

I-Hua who?

De gelukkige dame - van wie de roots in Taiwan liggen - is I-Hua Wu. (Spreek de voornaam uit als ee-hwa.) Deze Taiwanese schone mag zichzelf voortaan de collega noemen van onder anderen topmodellen als Jourdan Dunn, Gigi Hadid en Emily DiDonato. Zelf is ze er vrij nuchter over haar modellencarriere. “Mijn gezicht is zo gewoon voor me dat ik het niet zo bijzonder vind. Mijn moeder schreef me ooit in voor een modellenwedstrijd. Niet eens om model te worden, maar om andere lange mensen te ontmoeten”, aldus Miss Wu in een interview met The Cut. Ondanks de nuchterheid van deze Asian girl is ze uiteraard ontzettend vereerd dat ze voor een groot merk als Maybelline mag werken en haar land kan vertegenwoordigen. In de competitie waar haar moeder haar voor opgaf eindigde ze overigens op de tweede plek.

Niet het eerste Aziatische model

I-Hua Wu is niet het eerste model uit Azië dat Maybelline ooit heeft ingehuurd, maar wél het eerste model met Aziatische afkomst dat het gezicht is van de wereldwijde campagne. Een groot gedeelte van de modellen dat verschijnt op de catwalks en in de bladen is - anders dan in het straatbeeld - blank. Het beautymerk vindt een reële weerspiegeling van de samenleving belangrijk. Vandaar de keuze voor een Aziatisch model. You go Maybelline! Goed voorbeeld doet vast volgen.

 

Vind jij I-Hua Wu ook zo een bjoetie?

 

Deel dit artikel
Back to top