Gezichtsverzorging

Je verwacht nooit dat dit slecht is voor jouw huid

Je verwacht nooit dat dit slecht is voor jouw huid

De perfecte huid, je doet er al alles aan, maar toch blijven jouw onzuiverheden terugkomen en hou je droge rode plekjes. Er zijn verschillende factoren die meespelen bij het saboteren van jouw huid, waar je misschien niet zo 1, 2, 3 aan had gedacht. Vraag je jezelf af welke dat zijn? Lees verder!

Electronica

De roddels over computers, telefoontjes en tablets zijn de wereld nog niet uit. Het licht wat uit deze apparaten komt zou namelijk veroudering van de huid stimuleren. Er is nog veel discussie rondom dit onderwerp dus of het werkelijk zo is kunnen we niet zeggen, maar dat het beter is om soms een schermvrije dag in te lassen zijn we het over eens. Een dagje rust kan geen kwaad, probeer het bijvoorbeeld een keer op zondag! Wanneer je op je laptop of telefoon zit, frons je vaak of knijp je met je ogen. Hiermee kun je hoofdpijn veroorzaken en krijg je meer rimpels op het lange termijn.

Haarlak

Even wat haarlak in je haar sprayen, dat kan toch geen kwaad? Dat klopt haarlak is niet per se slecht voor je haar, maar je huid wordt er minder blij van. Er zit namelijk een hoog gehalte aan alcohol in haarlak. Dit zorgt ervoor dat er irritaties op je huid kunnen ontstaan. Styling producten die zijn gebaseerd op olie of crème vind je huid ook niet fijn, je poriën raken namelijk verstopt door deze vette producten. Dit willen we ook niet! Conclusie: heb je last van onzuiverheden of irritaties en heb je al bijna alles geprobeerd? Kies voor een silicoon-, sulfaat- en parfumvrij haarproduct, wie weet is het voor jou de oplossing.

Uitlaatgassen

Jaren geleden is ons al verteld dat uitlaatgassen slecht zijn voor je lichaam. Naast je lichaam is dit ook schadelijk voor je huid. Je huid wordt hier namelijk geïrriteerd door en het zorgt ervoor dat cellen verstoort raken. Vooral de cellen die pigment aanmaken zijn hier gevoelig voor. Ze moeten namelijk harder werken om deze afvalstoffen weg te werken. Kunnen ze dit harde werk niet bijhouden? Dan onstaan er pigmentvlekjes. 

Water

Maar water was toch juist goed voor je huid? Ja dat klopt, het is belangrijk dat je jouw lichaam goed blijft hydrateren. Er is alleen een klein probleempje, het water wat bij jouw thuis uit de kraan komt en waarmee je jouw gezicht wast, bevat veel kalk. Dit blijft achter op je huid met als gevolg uitdroging. Kies ervoor om micellair water te gebruiken. Dit verwijdert make-up en vuil van je gezicht en het reinigt en verzorgt de huid. 

Lees hier hoe je met natuurlijke producten producten jouw huid kan verbeteren.


Beeld: Instagram, @lorealhair - @lorealskin

 

Deel dit artikel
Back to top