Beauty

Je borstelt je haar helemaal verkeerd

Je borstelt je haar helemaal verkeerd

Je haar borstelen, waarschijnlijk doe je het dagelijks zonder er bij na te denken, maar wist je dat je je haar behoorlijk kunt beschadigen als je het op de verkeerde manier doet? Dit zijn de fouten die je maakt.

Als je weet dat je deze fouten maakt, zul je ze in het vervolg niet meer maken. Misschien lukt het dan eindelijk om je haar langer te laten groeien of krijg je eindelijk dikker en voller haar! 

 

Borstel nooit van boven naar beneden

Wanneer je je borstel bij de wortel in het haar steekt en naar beneden trekt, kom je ongetwijfeld knopen tegen en dat zorgt ervoor dat het gaat breken. Bovendien loop je het risico dat je haren uit je hoofd trekt. Start in plaats daarvan een paar centimeter boven de punten en werk je weg omhoog. Gebruik niet teveel kracht en wees lief voor je haar. Wanneer je een knoop tegenkomt, probeer het dan eerst met je vingers eruit te krijgen. 


Borstel nooit je haar wanneer het nat is

Je haar is het meest breekbaar wanneer het (klets)nat is. Dat komt doordat nat haar veel elastischer is dan droog haar. Wanneer er kracht wordt toegepast stretcht droog haar zo'n 20 tot 30%, nat haar daarentegen rekt tot wel 50% uit. Daardoor is het fragiel en breekt het snel dus probeer daarom je haar te borstel voordat je gaat douchen. 


Je borstelt je haar helemaal verkeerd

Gebruik geen platte borstel om je haar te ontklitten

Gebruik nooit een platte borstel om je haar te ontklitten. Platte borstels zijn ideaal wanneer je je haar glad wilt strijken of om te gebruiken bij het föhnen. Gebruik, zoals eerder genoemd, je vingers of een brede kam met veel ruimte tussen de tanden. Heb je fijn haar? Gebruik dan een detangling spray en heb je dikker haar, gebruik dan leave-in conditioner. 
 

Gebruik geen goedkope borstel

Het gaat hier niet zo zeer om de prijs maar vooral om de kwaliteit van de borstel. En borstels van lage kwaliteit hebben plastic borstelharen die het haar kunnen beschadigen. Welke borstel het beste voor jouw haar werkt is afhankelijk van jouw haartype en persoonlijke voorkeur. 

 

Je vergeet je borstel te reinigen

Terwijl ik dit type probeer ik me te herinneren wanneer ik voor het laatst mijn borstel heb schoongemaakt, maar idealiter zou je je borstel elke week moeten schoonmaken (oei!). Wanneer je je borstel niet reinigt gaan haren en producten zich ophopen en wanneer je dan een vieze borstel gebruikt op schoon haar, dump je eigenlijk deze restjes op je frisse haar. Bah! Hoe je je haarborstel reinigt? Dat lees je hier.

 

Maakte jij bovenstaande foutjes ook?

 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top