Fashion

Iconic Blondes: toen vs nu

Iconic Blondes: toen vs nu

Blondes have more fun.  Het is niet voor niets een gezegde. Blond is de kleur van de zomer en de zon, het is sexy, verleidelijk, sprankelend en daarom opvallend. En het is de haarkleur van veel iconen, zowel vroeger als nu. 


We zetten iconic blondes uit de jaren ’50 Marilyn Monroe, Brigitte Bardot en Grace Kelly tegenover de blondines van nu, Gwen Stefani, Gisele Bünchen en Blake Lively en zien daar opvallend veel overeenkomsten.

Toen

Iconic Blondes: toen vs nu

Marlilyn Monroe

Marilyn Monroe is vast en zeker de eerste naam die in je opkomt bij het horen van iconic blonde.  Ironisch is het daarom dat Marilyn van oorsprong een brunette was. Norma Jean Mortenson of  Norma Jean Baker werd mede dankzij haar blonde haar de bombshell van de jaren ’50.  Onder de pseudoniem Marilyn Monroe werd zij een succesvol filmster en verscheen zij in films waaronder –heel toepasselijk- Gentlemen Prefer Blondes. Marilyn was op veel verschillende manieren iconisch, maar haar perfecte blonde bob die zelfs non-blondes jaloers maakte, was veruit de belangrijkste.

Brigitte Bardot

En toen was daar Brigitte Bardot met haar ongelofelijke sexy blonde bedroom hair. De Franse actrice en model, ook van oorsprong een brunette, was hét sekssymbool van de jaren ’50 en ’60, dankzij haar volumineuze va-va-voom haar. Voor het geval dat je het je afvroeg, dit is waar de term blonde bombshell vandaan komt. Het is tot op de dag van vandaag één van de populairste haarinspiraties. Er gaat geen rode loper event voorbij, zonder een Bardot-geïnspireerde coupe en de jaloersmakende beachy lokken maken ieder jaar wel een comeback. 

Grace Kelly

Ook een jaren ’50 icoon, is de verfijnde Grace Kelly. Klasse, elegantie en chic vormen samen de perfecte omschrijving van de Amerikaanse actrice. Haar zachte blonde haar gaf haar precies de goede uitstraling bij dit imago, juist doordat zij geen hoogblonde, maar een natuurlijke kleur lokken had. 

Nu

Iconic Blondes: toen vs nu

Gwen Stefani 

Gwen Stefani is net als Marilyn en Brigitte een brunette van oorsprong, maar ze verft haar lokken al tientallen jaren platinablond. Ze heeft haar witblonde coupe al sinds we haar leerden kennen in de jaren ’90 als de zangeres van No Doubt. De kleur mag dan altijd hetzelfde zijn gebleven, de haardracht blijft wisselen (steil, gekruld, gevlochten, opgestoken en alles daar tussenin). Met haar witte lokken en signature rode lippen doet ze ons denken aan Marilyn Monroe, was het niet dat de kledingstijl compleet afwijkt. 
 

Gisele Bündchen

Gisele Bündchen is ’s werelds meest succesvolle model en haar blonde lokken hebben daarin ongetwijfeld een belangrijke bijdrage gehad. Er is maar één ding dat vrouwen liever willen dan haar Braziliaanse billen en dat is haar perfecte blonde sunkissed haar. Gisele heeft van beachy waves een musthave haarstijl gemaakt en laat zien ook een natuurlijke kleur blond supersexy is. Net als bij Brigitte Bardot gaat het om de ik-kom-net-van-het-strand–afgewandeld volume in het haar dat Gisele zo onweerstaanbaar maakt. 
 

Blake Lively

Blake Lively is onze Grace Kelly van het stel.  Wees eerlijk, kan Blake nog perfecter zijn? Ze heeft een geweldige carrière, ze is getrouwd met één van Hollywood’s  knapste mannen Ryan Reynolds, én ze heeft die perfecte lichtblonde lokken. Vanaf het moment dat Blake als Serena in Gossip Girl verscheen, was haar kapsel razend populair en vlogen de how-to’s en Blake hair tutorials je om de oren. Niet alleen om het volume, maar juist ook om de natuurlijke kleur blond van de actrice.

 

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top