Lipstick

How to: de stained lip look

How to: de stained lip look

Stained lips betekent letterlijk bevlekte lippen, wat misschien niet erg aantrekkelijk klinkt. Toch ziet het er fris en natuurlijk uit en dat is precies waarom wij deze look helemaal zien zitten. Het is niet moeilijk, maar je moet even weten hoe je het doet. Zo creëer je de mooiste stained lips!

Matte en shiny lipsticks. Glossy en matterende lipglosses. Met of zonder een shimmer. Lippenbalsem. Nude, roze, rood, paars en bruin... Er is zóveel mogelijk op het gebied van de lippen. Maar dan is er ook nog de manier van aanbrengen waarin je kunt variëren. Waarschijnlijk ben je gewend je lippen in te kleuren. Bij stained lips heb je geen lippotlood nodig en hoef je ook niet binnen de lijntjes te kleuren. Het gaat hier om het deppen van de kleur, waardoor je een beetje het effect creërt dat je lipstick er een halve dag op zit en is vervaagt. Zorg voordat je begint dat je lippen goed gehydrateerd zijn met een lipverzorging.

1. Stained lips werken het best met een fellere of donkerdere kleur. Kies bij voorkeur voor een berry/wijnrode kleur.
Zo creëer je de mooiste stained lips

2. Dep allereerst met de lipstick op de lippen. Begin in het midden van de lippen om diepte te creëren. 
Zo creëer je de mooiste stained lips

3. Vervolgens dep je met je vinger op de lippen om zo de lipstick verder naar buiten te blenden. Voeg zo nodig kleur toe door je vinger over de lipstick te halen. Ga door totdat je tevreden bent. 
Zo creëer je de mooiste stained lips

Voilá, je hebt stained lips!


Ga jij deze lip look proberen?
 

Beeld: Maybelline New York, Public School NYFW
Deel dit artikel
Back to top