Health

Hoe koffie ervoor kan zorgen dat je wíl sporten

Hoe koffie ervoor kan zorgen dat je wíl sporten

We wisten al dat koffie een wondermiddel is. Het is niet alleen heerlijk, het helpt ons opstarten in de ochtend, het sleept ons door de middagdipjes heen en het maakt veel momentjes enorm gezellig. Eigenlijk kunnen we wel zeggen dat koffie een lifesaver is. Bovendien zijn er studies die beweren dat koffie (3 tot 5 kopjes per dag) ons kan beschermen tegen onder andere hartziekten, diabetes, Parkinson en Alzheimer. Nu zou koffie ons ook kunnen motiveren bij het sporten!

Hoe dat kan? De energieboost die we krijgen van caffeïne heeft een sterk motiverend en stimulerend effect. Het zorgt er niet alleen voor dat je de workout fysiek beter aankan, koffie zorgt er ook voor dat we in de eerste instantie zin krijgen om te sporten. En laten we eerlijk zijn: zin hebben in sporten is al het halve werk. 

Hoe koffie ervoor kan zorgen dat je wíl sporten
Om de motivatie te vinden om te gaan sporten, moeten we een manier vinden om het negatieve gevoel van inspanning en ongemak tijdens een workout te verminderen en koffie is daar een ideale oplossing voor. Verschillende studies tonen een verband tussen caffeïne en verbeterde sportprestaties terwijl inspanningen gemakkelijker voelen. Ideaal, of niet? 

Dus de volgende keer dat jij moeite hebt om van de bank af te komen, neem dan eens een latte of espresso en wie weet zorgt het ervoor dat jij evengoed dat lesje crossfit, bootcamp of boksen meepakt! En hoe stimulerend werkt het om te weten dat het nog gemakkelijk zal gaan ook?! Lekker koffie blijven drinken dus (mits met een beperkte toevoeging van melk en suiker) en lekker gaan sporten. Februari is het nieuwe januari dus die goede voornemens om te gaan sporten, kunnen nog steeds worden waargemaakt! 

Koffie is natuurlijk niet de enige bron van caffeïne, je bent vrij in jouw keuze, maar pas wel op met energiedrankjes die niet erg goed zijn voor je gezondheid... 

 

Deel dit artikel
Back to top